Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Varning för nätbedrägerier

2015-12-30

Just nu förekommer det flera olika försök till bedrägerier via Internet. I såväl SMS som e-post, som uppges komma från någon bank, uppmanas kunderna att uppge sina kortnummer, inloggningsuppgifter och annat. Skälet uppges ofta vara att det uppstått något problem i bankens system eller att uppgifterna måste uppdateras.

Varken vi eller andra banker ber om känsliga uppgifter på detta sätt.

Ett annat bedrägeriförsök som blivit allt vanligare är via Facebook. Någon som uppger sig vara en vän, kollega eller annan bekant kontaktar dig och ber om olika saker. Det kan t ex handla om att man vill att du ska logga in på din internetbank, eller att man vill ha dina kort- eller kontouppgifter.

Lämna aldrig ut dina kortnummer, kontonummer, inloggningsuppgifter eller annan känslig information - inte ens till någon du känner eller tror dig känna. Det är det säkraste sättet att undgå att bli lurad.

Läs mer om säkerhet och om att skydda sig mot bedrägerier

Stäng Skriv ut