Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Sparbanken Skåne i nytt samarbete med Handbollssverige

2016-11-25

Svenska Handbollförbundet och Handbollslandslaget vill öka tillgängligheten till handboll på elitnivå för familjer som normalt sett inte kommer i kontakt med sporten. I grunden handlar det om ett samhällsansvar där handbollen används som medel för inkludering.

Vid fyra tillfällen under vintern kommer familjer som annars inte har kontakt med handboll att bjudas in till stora handbollsevenemang i Skåne. Det görs i andan av att handboll är en sport för alla. Bakom satsningen står Svensk och Skånsk Handboll och Handbollslandslaget i samarbete med Sparbanken Skåne.

Rent konkret gäller det EM-matcher den 6 december i Kristianstad och 5 december i Malmö samt svenska herrlandslagets sista förberedelsematcher den 7 och 9 januari inför VM i Frankrike.

– Vi tar ett nytt steg för öka inkluderingen i handbollen och i förlängningen i hela samhället. Vi är mycket glada för att Sparbanken Skåne är med och gör det möjligt. Sedan lång tid är banken en stor samarbetspartner till Skånes Handbollsförbund och många skånska klubbar. Vi har samma mål och önskningar om att erbjuda barn och ungdomar möjligheten att idrotta, trivas och växa tillsammans, säger Emme Adébo, verksamhetschef på Skånes Handbollsförbund.

Sparbanken Skånes engagemang i handboll sträcker sig från föreningsnivå till regionnivå och nu alltså även landslagssammanhang. Framöver kommer många av de stora matcherna på nationell nivå att kunna spelas i Skåne.

– Handbollsintresset i Skåne är enormt och det kryllar av skåningar och skånskor i alla våra landslag. Det är heller ingen slump att många landskamper spelas i Skåne då arrangemangen alltid håller mycket hög klass och publikintresset är stort. För några veckor spelade herrarna i Sparbanken Skåne Arena och stämningen när Simon Jeppsson skulle landslagsdebutera i sin hemmahall var mäktig. Vi strävar hela tiden efter att handboll ska vara en sport för alla och är glada att Sparbanken Skåne bokstavligen hjälper till med detta, säger Stefan Lövgren, VD för Svenska Handbollslandslaget AB.

Majoritetsägare i Sparbanken Skåne är Sparbanksstiftelsen Finn, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta och Sparbanksstiftelsen 1826. Stiftelserna förvaltar vinst från bankrörelsen och ser till att den kommer samhället till godo genom olika typer av stöd, stipendier och utvecklingsprojekt.

– Vår förhoppning är att satsningen tillsammans med Svensk Handboll ger många fina handbollsupplevelser och att ännu fler tjejer och killar kan dra nytta av allt positivt som kommer genom idrottande och föreningsliv, säger Magnus Månsson, VD på Sparbanksstiftelsen Finn.

Stäng Skriv ut