Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Sparbanken Skåne får höjt kreditbetyg

2016-12-16

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s höjer Sparbanken Skånes kreditbetyg, från BBB+ med positive outlook till A- med negative outlook. Betyget stärker konkurrenskraften för banken.

Sparbanken Skåne har senaste åren genomfört en framgångsrik sammanslagning av Sparbanken 1826, Sparbanken Färs & Frosta och delar av Sparbanken Öresund. De tre bankerna bildar nu en stabil enhet, med en kontinuerligt stärkt kapitalbas. Detta är främsta anledningen till att Standard & Poor’s väljer att höja kreditbetyget för Sparbanken Skåne.

– Detta är mycket glädjande. Vi ser resultatet av ett gemensamt målinriktat arbete från medarbetare, styrelse och ägare, säger Sparbanken Skånes VD Bo Bengtsson.

En officiell rating från ett kreditvärderingsföretag skapar förutsättningar för Sparbanken Skåne att få tillgång till den institutionella kapitalmarknaden. Banken emitterar idag obligationer och certifikat på den svenska kapitalmarknaden.

Ta del av rapporten från Standard & Poor's

Stäng Skriv ut