Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Katarina Andrén

Katarina Andrén ny VD för Sparbanksstiftelsen Finn

2017-05-31

Ny VD för Sparbanksstiftelsen Finn är Katarina Andrén. Hon lämnar närmast ett jobb som ansvarig för externa relationer på Ekonomihögskolan i Lund, där hon tillika varit VD för Stiftelsen Partnerskap.

Sparbanksstiftelsen Finn är en av huvudägarna till Sparbanken Skåne. Stiftelsen erhåller vinstutdelning från banken och ser till att pengarna går tillbaka till det lokala samhället i form av stipendier, projekt och utvecklingsbidrag. Tillsammans med Sparbanken Skånes två andra ägarstiftelser återinvesterades ifjol cirka 60 miljoner kronor.

– Det har varit en lång process, men vi i styrelsen är väldigt glada över att kunna presentera Katarina Andrén som ny VD. Jag är övertygad om att Katarina med sina erfarenheter kan utveckla stiftelsen ytterligare, säger Bo Lundgren, ordförande i Sparbanksstiftelsen Finn.

Vid sidan av arbetet på Ekonomihögskolan har Katarina Andrén mångårig erfarenhet från bankvärlden, bland annat som valuta- och räntehandlare, kapitalförvaltare och marknadsansvarig för SEB i region syd.

– Jag ser fram mot den spännande utmaning som mitt nya uppdrag innebär. Det ska bli fantastiskt kul att arbeta tillsammans med Sparbanken Skåne och de övriga ägarstiftelserna och föra fram sparbanksidén här i Skåne, säger Katarina Andrén.

Hon tillträder som VD för Sparbanksstiftelsen Finn efter sommaren och ersätter Magnus Månsson som lämnar rollen som VD för att bli Sverigechef i fintechbolaget Zmarta.

Stäng Skriv ut