Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Ringsjoorten Lantliga Ryttarforening
Ringsjöortens Lantliga Ryttarförening är en av organisationerna
som får sparbanksstöd till nya projekt.

18 sparbanksmiljoner delas ut till skånska projekt

2017-06-01

Sparbanken Skånes tre ägarstiftelser delar nu ut 17,9 miljoner kronor till cirka 300 projekt på olika håll i Skåne. Det sker enligt sparbanksmodellen – där vinstutdelning från banken återinvesteras i lokal samhällsutveckling.

En av föreningarna som får stöd till att förverkliga ett projekt är Ringsjöortens Lantliga Ryttarförening i Höör som får 100 000 kr från Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta för en satsning på handikappridning, inklusive inköp av häst.

– Detta betyder väldigt mycket för oss. Sparbanksstödet öppnar en möjlighet vi inte skulle haft annars. Nu ska vi kolla efter en lämplig häst och ordna med utrustning så att vi kan börja erbjuda handikappridning, säger Helena Mårtensson, ordförande för Ringsjöortens Lantliga Ryttarförening.

Bland övriga föreningar på den digra listan som får projektbidrag märks Dösjöbro IF som får sammanlagt 200 000 kr från Sparbanksstiftelsen Finn och Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta för att bygga ett utegym i byn. Samtidigt ger Sparbanksstiftelsen 1826 ett stöd på 75 000 kr till Kristianstad Kvinnojour för att kunna förbättra miljöerna i skyddade boenden.

Alla tre stiftelserna går också in med pengar till ungdomsturneringen Fotboll mot rasism. Dessutom ges stöd till Skånska Operan för den ambulerande sommaroperan Madame Butterfly, som kommande månader reser runt och håller föreställningar i Skåne. 

– Ett av våra viktigaste uppdrag som sparbanksstiftelse och ägare till Sparbanken Skåne är att vara med och göra skillnad för människor i närområdet. Vi stödjer verksamheter inom allt från idrott och kultur till bred samhällsutveckling, säger Nomie Gustafsson, VD på Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.

Två gånger om året håller stiftelserna öppet för ansökningar om projektbidrag.

Här är hela listan över nu offentliggjorda bidrag i vårens ansökningsomgång.

Stäng Skriv ut