Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Samarbetsavtal Handbollslandslaget

Sparbanken Skåne stödjer handbollens utveckling

2017-06-13

Sparbanken Skåne sluter ett samarbetsavtal med Svenska Handbollslandslaget. Samtidigt går bankens tre ägarstiftelser in med ett finansiellt stöd till Svensk Handboll för att tillgängliggöra sporten för fler.

Sparbanken Skåne samarbetar idag med flera hundra föreningar inom exempelvis idrott och kultur. Det sker i första hand på det lokala planet, men även med andra aktörer som på ett eller annat sätt bidrar till en positiv utveckling i Skåne. Det nya sponsoravtalet med Svenska Handbollslandslaget sträcker sig över tre år och gäller både herr- och damsidan. Sparbanken Skåne kommer bland annat exponeras på matchdräkter och i arenor.

– Handbollen engagerar allt fler, både aktiva och supportrar, inte minst i Skåne. Vi är glada över att kunna bidra till Svenska Handbollslandslagets och Svensk Handbolls utveckling genom det nya samarbetet, säger bankens VD Bo Bengtsson.

Stödet från sparbanksstiftelserna till Svensk Handboll har flera syften.

  • Göra sporten tillgänglig för barn och ungdomar som normalt inte har tillträde
  • Bidra till fortsatt satsning på handboll och landskamper i Skåne, både dam och herr
  • Utveckla breda satsningar kring handboll för alla på jämställda villkor
  • Skapa utvecklingsmöjligheter för klubbarna i Skåne genom att dra nytta av landslagskompetensen som regelbundet befinner sig i regionen

– Från svensk handbolls sida ser vi mycket positivt på detta samarbete. Vi har redan under EM 2016 och ett antal landskamper jobbat med Sparbanken Skåne i olika projekt för att kunna välkomna fler till sporten. Nu kan vi utveckla tillgängligheten ytterligare, säger Stefan Lövgren, VD på Svenska Handbollslandslaget AB.

Sparbanken Skånes ägarstiftelser Sparbanksstiftelsen 1826, Sparbanksstiftelsen Finn och Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta tar hand om vinstutdelning från banken och ser till att pengarna kommer samhället till godo. Bara under 2016 återinvesterade stiftelserna cirka 60 miljoner kronor i lokal samhällsutveckling genom olika stöd, stipendier och projekt. 

Stäng Skriv ut