Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Sparbanken Skåne offentliggör prospekt för säkerställda obligationer

2017-08-08

Sparbanken Skåne upprättar program för säkerställda obligationer och offentliggör ett prospekt för programmet.

Sparbanken Skåne har beslutat att upprätta ett program för utgivning av säkerställda obligationer i enlighet med lagen (2003:1223) om utgivning av säkerställda obligationer. Programmet utgör en ram som ger Sparbanken Skåne möjlighet att löpande ta upp lån i svenska kronor med en löptid om lägst ett år inom ett vid varje tid högsta utestående nominellt belopp om 30 miljarder kronor.

Finansinspektionen har nu godkänt prospektet för programmet. Sparbanken Skåne planerar att emittera ett säkerställt obligationslån, vilket beräknas att ske under 2017.

Upplåning via säkerställda obligationer ger Sparbanken Skåne möjlighet att öka närvaron på kapitalmarknaden och diversifiera upplåningen. På sikt kommer det att gynna bankens kunder.

– Godkännandet av prospektet ger oss möjlighet att ge ut säkerställda obligationer. Det är mycket positivt och kommer att stärka Sparbanken Skånes finansiella ställning ytterligare, säger VD Bo Bengtsson.

Prospektet finns tillgängligt i elektronisk form på Sparbanken Skånes (sparbankenskane.se) och Finansinspektionens (fi.se) respektive hemsidor samt på begäran i pappersform på Sparbanken Skånes ledningskontor, Byggmästaregatan 4, 222 00 Lund.

Stäng Skriv ut