Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Jamboree 17

Kontantlöst scoutläger i full gång i Kristianstad

2017-08-09

Just nu pågår det stora scoutlägret Jamboree 17 på Rinkabyfältet utanför Kristianstad. Mellan den 5-12 augusti möts 11.000 barn, unga och ledare från 29 länder för att tillsammans skapa och uppleva äventyr, ha kul och lära känna nya vänner.

Dessa ungdomar är vana användare av både kort och Swish. Därför är det naturligt att Sparbanken Skåne och Scouterna tillsammans bidrar till ett nästan kontantlöst scoutläger där alla butiker och caféer på lägret tar betalt med kort eller Swish.

– Ett kontantlöst läger är bra ur flera perspektiv, inte minst ur hållbarhetssynpunkt som Scouterna verkligen går i bräschen för, säger Maths Malmström och Ola Danielsson som ansvarar för bankens kontor på lägret.

Scoutrörelsen och Sparbanken Skåne har många gemensamma nämnare. Grundläggande värderingar så som socialt ansvarstagande, samhällsengagemang och att människors olikheter skapar ett värde och en styrka, har gjort att Sparbanken Skåne engagerat sig i scoutrörelsen sedan många år.

Stäng Skriv ut