Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Skånska skolor får miljonstöd till nya projekt

2017-10-18

Inom ramen för Positiva Projekt får grundskolor i Skåne möjlighet att genomföra aktiviteter som ger en extra dimension till lärande och gemenskap bland eleverna. Bakom satsningen står Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta och Sparbanksstiftelsen 1826. Tillsammans har stiftelserna nu beviljat bidrag till 75 projekt i skolor runt om i Skåne.

Stöd på 25 000 kr går bland annat till Lerbäcksskolan i Lund för att hjälpa eleverna att ordna en välgörenhetskonsert för allmänheten. Slättängsskolan i Kristianstad får 20 000 kr för att genomföra hälsodagar, medan Korsavadskolan i Simrishamn får 15 000 kr för att en särskild undervisningsgrupp med barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ska kunna göra en studieresa till Ven för att träna på det sociala samspelet.

– Detta betyder jättemycket för oss. Sparbanksstödet ger eleverna och oss pedagoger möjlighet att komma ut och göra saker vi inte kunnat annars. Vi ska övernatta på resan till Ven och för många av eleverna blir detta första gången de bor hemifrån. Individerna får lära sig ta ansvar och gruppen kommer svetsas samman på ett mycket positivt sätt, säger Bengt Andersson, lärare vid Korsavadskolan.

Sparbanksstiftelserna som står för bidragen är delägare i Sparbanken Skåne. Stiftelserna använder vinstutdelning från banken till samhällsutvecklande ändamål, helt enligt den gamla sparbankstraditionen. Totalt inför läsåret 2017/18 har bidrag på en miljon kronor beviljats i Positiva Projekt.

– Satsningar på barn och ungdomar är något vi prioriterar i vår stiftelseverksamhet. Det känns fantastiskt att kunna bidra till att så många projekt kan genomföras i skolorna. Här kan vi tillsammans med banken göra en verklig skillnad, säger Nomie Gustafsson, VD för Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.

Här är sammanställningen med de skolor som nu får bidrag inom ramen för Positiva Projekt, kommun för kommun. Erbjudandet har riktats till grundskolor i sparbanksstiftelsernas verksamhetsområden.

Stäng Skriv ut