Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Lennart Haglunds stipendium till H65 3
Lennart Haglunds Stipendium 2018 går till H65 Höör. Tränare Ola Månsson tillsammans med Anna Bardis, Anna Johansson och Sofia Hvenfelt gratuleras av Lennart Haglund, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.

Lennart Haglunds Stipendium till H65

2018-04-06

Handbollsklubben H65 Höör är årets mottagare av Lennart Haglunds Stipendium. Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta delar årligen ut stipendiet på 100 000 kronor till en förening eller person som gjort en betydande insats för den lokala samhällsutvecklingen.

H65 Höör bildades 1965 och har idag både dam- och herrlag samt en bred ungdomsverksamhet. Motiveringen från Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta lyder:

”Årets Lennart Haglund-stipendium tilldelas handbollsföreningen H65 i Höör som genom sina medvetna satsningar på en bred barn- och ungdomsverksamhet är en förebild för många andra föreningar. Genom engagerade ledare inspireras många unga till en aktiv och hälsosam fritid. Man har idag mer än 500 medlemmar, 22 aktiva lag i seriespel och ett elitlag som blev svenska mästare 2017. Föreningen har på ett fantastiskt vis satt både Höör och skånsk handboll på kartan.”

Stipendiet delades ut för fjärde året i rad på Sparbanksstiftelsen Färs & Frostas stämma i Sjöbo den 5 april.

– Stipendiet gör att vi bättre kan ta tillvara på den återväxt som finns i H65 Höör. Som förening är det vår yttersta målsättning att skapa en meningsfull och rolig fritidssysselsättning för såväl ungdomar som vuxna, men förutsättningarna för att bedriva verksamheten blir av olika anledningar allt tuffare. Därför är vi ytterst tacksamma för samarbetet med Sparbanken Skåne och dess ägarstiftelser, säger Christoffer Ekmark, kommunikationsansvarig på H65.

Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta är en av huvudägarna i Sparbanken Skåne. Stiftelsen erhåller vinstutdelning från banken och använder pengarna för samhällsutvecklande ändamål.

Stäng Skriv ut