Hoppa till textinnehållet

Tills det vänder

När allt ställs på ända kan ekonomin innebära en extra utmaning. Vi finns här om du behöver prata.

Aktuellt just nu

kan din ekonomi påverkas av coronaviruset

Coronaviruset kan påverka många saker. Som kund är du alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi dig att göra dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.

Mother with two children looking at different devices.

Har du en idé som hjälper andra i kämpiga coronatider?

Vi vill genomföra den tillsammans med dig genom Blixtstödet. Föreningar och organisationer i bankens verksamhetsområde kan ansöka.

Glödlampa

Betal- och kreditkort Mastercard

  • Upp till 55 dagar räntefri kredit
  • Kompletterande kortförsäkring om du betalar mer än hälften av resan med kortet
  • Köpförsäkring med förlängd garanti 1 år för vissa vitvaror och hemelektronik
Betal- och kreditkort Mastercard.

Vad händer världens börser?

Just nu är det många som undrar hur man ska göra med sitt sparande. Följ våra experters syn på marknaden och hur du bör tänka nu i coronatider.

Woman and man looking at a computer screen.

Kunskapsbanken On Air

4 juni kl 12.00 - livesändning

I Kunskapsbanken On Air bjuder vi in till aktuella samtal med intressanta gäster. Den 4 juni pratar vi om hur coronapandemin har påverkat den ekonomiska utvecklingen i regionen och samtalet utgår från Sparbanken Skånes rapport Skånsk konjunktur som släpps samma dag. Gäster är Rasmus Roos, bankchef på Sparbanken Skåne, och Johan Wessman, VD för Öresundsinstitutet.

Varning för falska samtal

Ett vanligt bedrägeriförsök är när bedragare ringer och påstår att de är från banken eller polisen. De vill komma åt koder från dosan eller att du loggar in med Mobilt BankID. Om du får den här typen av samtal - lägg genast på. Har du lämnat ut koder, kort- eller kontouppgifter? Kontakta oss på telefon eller besök ett kontor.

Young woman with tattoos using laptop in the grass.

Nyheter

2020-05-13 08:00

Lägenheter dominerar över villor i skånska nybyggen

Sju av tio färdigställda bostäder i Skåne under 2010-2019 finns i flerbostadshus. Inte sedan 60-talet har bostadsbyggandet varit så centrerat kring flerbostadshus som under den senaste tioårsperioden. Samtidigt ökar andelen bostäder som ägs av privata fastighetsbolag, och de senaste fem åren har privata fastighetsbolag passerat allmännyttan som den näst vanligaste ägaren av flerbostadshus. Det visar statistik från SCB som presenteras i rapporten Skånsk konjunktur från Sparbanken Skåne.

2020-04-23 09:00

Skånska konjunkturen tyngs av coronakrisen

Coronakrisen slår hårt mot det skånska samhället. Över 35 000 skåningar har blivit arbetslösa eller permitterade från jobbet sedan mars månad. Störst ökning av nyanmälda arbetslösa finns i kommunerna längs Öresundskusten och i norra Skåne. Men till skillnad från under finanskrisen är inte Skåne den hårdast drabbade storstadsregionen när det gäller varsel, ökad arbetslöshet eller permitteringar. Det framgår av en kartläggning som gjorts inför den kommande rapporten Skånsk konjunktur från Sparbanken Skåne.

  • 2020-04-30 09:05
  • 2020-04-29 08:30
  • 2020-04-21 16:30