Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Mobilt SäkerhetsID

Aktivera och hantera barnens banktjänster i din mobilbank. Du aktiverar enkelt Mobilt SäkerhetsID direkt i din mobilbank, sedan kan barnen använda Internetbanken Ung och Mobilbanken Ung för att till exempel göra överföringar eller ladda sitt kontantkort.

Mobilt SäkerhetsID

Fördelar med Mobilt SäkerhetsID

Mobilt SäkerhetsID är en ID metod för unga som du som vårdnadshavare enkelt aktiverar och administrerar via Mobilbanken Privat. Ett bra alternativ om du inte vill besöka ett bankkontor för att beställa Mobilt BankID till barnet.

Med Mobilt SäkerhetsID får barnet tillgång till Internetbanken Ung och de tjänster du valt att aktivera i Mobilbanken Ung, enkelt och säkert.

Bläddra vidare och läs om alla fördelar!

Använd Mobilt SäkerhetsID

Använd Mobilt SäkerhetsID

Mobilt SäkerhetsID fungerar på samma sätt som Mobilt BankID med samma BankID säkerhetsapp som Mobilt BankID men identifieringsmetoden kan bara användas för att logga in i Swedbanks och Sparbankernas mobil- och internetbank ung.

Välj Mobilt SäkerhetsID

Välj Mobilt SäkerhetsID

Välj Mobilt SäkerhetsID från listan när du loggar in i mobil- eller internetbank ung. Det fungerar på samma sätt som Mobilt BankID och du använder samma BankID säkerhetsapp. Skillnaden är att du endast kan använda Mobilt SäkerhetsID i Swedbanks och Sparbankernas tjänster samt för Swish.

Pris

Mobilt SäkerhetsID är kostnadsfritt i banken. Eventuella avgifter för datatrafik vid användning av tjänsten betalas till mobiloperatören.

 

Så här använder du Mobilt SäkerhetsID

Mobilt SäkerhetsID ger ditt barn tillgång till en rad användbara funktioner och tjänster. Lär dig mer om hur appen används nedan.

 • Använd i mobil- och internetbanken ung

De vanligaste frågorna

 1. 1

  Vad är Mobilt SäkerhetsID?

  Mobilt SäkerhetsID är en ID-metod för personer under 18 år. Vårdnadshavare kan enkelt ansluta sitt barn till Mobilt SäkerhetsID i Mobilbanken Privat. Mobilt SäkerhetsID fungerar på samma sätt som Mobilt BankID med samma BankID säkerhetsapp som Mobilt BankID men bara i bankens egna kanaler.

 2. 2

  Hur skaffar jag Mobilt SäkerhetsID?

  Vårdnadshavaren ansluter barnet till Mobilt SäkerhetsID, liksom övriga mobila tjänster i Mobilbanken Privat. Gå in i inställningar under Mobilbanken Ung och hämta barnets uppgifter. Om barnet inte är kund i banken behöver ni besöka ett bankkontor.

 3. 3

  Kan jag aktivera flera Mobilt SäkerhetsID?

  Nej, det går bara att ha ett Mobilt SäkerhetsID. För att hämta ett nytt måste du som vårdnadshavare spärra ditt barns befintliga Mobilt SäkerhetsID först.

 4. 4

  Är det tryggt att använda mobiltelefonen eller surfplatta för identifiering?

  Ja, Mobilt SäkerhetsID är en säker ID-metod. Mobilt SäkerhetsID fungerar på samma sätt som Mobilt BankID med samma BankID säkerhetsapp.

 5. 5

  Kan jag beställa Mobilt SäkerhetsID till samma smartphone eller surfplatta som jag gör beställningen från?

  Du kan beställa Mobilt SäkerhetsID från Mobilbanken Privat eller Nya Internetbanken. Barnet använder sedan ID-metoden tillsammans med BankID säkerhetsapp i Internetbanken ung respektive Mobilbanken ung.

 6. 6

  Hur lång är giltighetstiden för Mobilt SäkerhetsID?

  Det gäller i tre år. Du beställer ett nytt i mobilbanken innan giltighetstiden gått ut.

 7. 7

  Var kan jag använda Mobilt SäkerhetsID?

  Du kan använda Mobilt SäkerhetsID för inloggning och underskrift i internetbanken ung och mobilbanken ung. Exempel på tjänster som fungerar för unga är kort på kort, ladda kontantkort ochskaka fram saldo.

 8. 8

  Vad kostar Mobilt SäkerhetsID?

  Mobilt SäkerhetsID är kostnadsfritt i banken, men eventuell kostnad för internetåtkomst kan tillkomma.

 9. 9

  På vilka mobiltelefoner fungerar Mobilt SäkerhetsID?

  Vi stöder mobiltelefoner och surfplattor baserade på Android och Apples iOS (iPhone och iPad).

 10. 10

  Hur spärrar jag ett Mobilt SäkerhetsID?

  Mobilt SäkerhetsID spärras via vårdnadshavarens mobilapp i Mobilbanken Privat, under inställningar - hantera barnets tjänster.

Stäng Skriv ut