Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Barn tittar på getter.

En dag med gårdens djur

Var kommer maten ifrån? Hur ser framtidens hållbara lantbruk ut? Och hur mjuk är egentligen fårets ull? Boka in klassen för ett lärorikt besök i bondens vardag. Sparbanken Skåne bjuder i samarbete med sina ägarstiftelser in elever i årskurs 2 till En dag med gårdens djur.

 • Eleverna får en upplevelsedag i lantbrukets tecken på Skånes djurpark i Höör. Under dagen får eleverna på ett lekfullt sätt öka kunskapen om livet på bondgården och matens kretslopp. De får hjälpa bonden med dagliga sysslor på gården och även vara med och så, bygga insektshotell och utforska den skånska vildmarken.
  Dessutom ges möjlighet att lära känna våra vilda grannar i skogen. Målet är att genom barnvänliga upplevelser skapa kontakt och bygga goda relationer mellan människor, djur och natur.

 • Upplevelsedagen på Skånes djurpark i Höör är kostnadsfri och riktar sig till elever i årskurs 2 i Eslöv, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Kävlinge, Lund, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Staffanstorp, Svalöv, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge kommun.

 • Lärare som vill delta med sina andraklassare gör en intresseanmälan genom att fylla i formuläret nedan senast den 8 mars 2019. Det finns begränsat antal platser.

  När du skickat in din intresseanmälan får du ett mail av samordnaren med ytterligare information vad som gäller ert besök. Bokningen är giltig först när du läst igenom denna och bekräftat via mail att uppgifterna stämmer. Det är viktigt att informationen når de ansvariga lärarna som ska delta under besöket.

 • Praktisk information (pdf)

  Upplevelsedagen är kostnadsfri. Guider på plats samt buss till och från anläggningen ingår. Besöket tar 2-3 timmar och sker under maj 2019.

   

  Det finns möjlighet att äta medhavd fika och lunch. Det finns gott om sittplatser i parken, även under tak, och ni bestämmer själva när ni vill äta under dagen.

   

  Vid ankomst möts ni upp av en guide som tar emot er, delar ut material och informerar om startpunkten för er tur i parken. Det finns fyra stationer i parken där ni och eleverna får ta del av livet på en bondgård och lära mer om bondgårdens vilda grannar. Stationerna finns samlade i området kring Barnens Bondgård med en kort promenad emellan. Varje klass får en specifik startpunkt och det tar ca 1 timme att besöka alla stationer. Övrig tid är det fritt att besöka resten av parken och ni bestämmer själva när och var ni vill äta lunch och eventuella mellanmål. Besöket på djurparken avslutas vid13-tiden.

   

  Håll gärna koll på väderleken och ta med bra kläder efter väder. Bra skor eller stövlar för att utforska hagar och skog behövs också.

 • Lärarna ansvarar för att ha koll på elevers eventuella allergier och att ta med eventuell medicin för detta.

   

  Djurparken är djurens hem och som gäster där visar vi hänsyn och respekt. Lärarnas tillsynsansvar gäller under hela utflykten och djurparkens personal finns tillhands för frågor.

   

  Tänk på att tvätta händerna efter kontakt med djuren.

   

  Bussarna är försedda med säkerhetsbälten.

 • Frågor gällande bokning och busstransport:
  Lars Ström, 0708-69 05 53,

  Kontaktperson Skånes Djurpark:
  Anna Blinkowski 0727-15 35 25,

  Frågor om projektet En dag med gårdens djur på Skånes Djurpark:
  Helen Johansson, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta,
  0416-20 30 42

 • En dag med gårdens djur är ett specialdesignat projekt för Sparbanken Skåne med ägarstiftelser. Sparbanken Skåne stödjer föreningsliv, kultur och samhällsutveckling runt om i Skåne. Banken ägs till största delen av tre lokala sparbanksstiftelser: Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, Sparbanksstiftelsen Finn och Sparbanksstiftelsen 1826. Dessa säkerställer att viktiga beslut fattas lokalt och tar även hand om vinstutdelning från banken och ser till att pengarna kommer samhället till godo. Med skolprojekten vill vi uppmuntra och lyfta barn och ungdomar i Skåne. Deltagande är kostnadsfritt för skolorna.

Visa färre

Praktisk information

Här kan du läsa praktisk information som är bra att känna till inför besöket på Skånes djurpark.

Intresseanmälan är stängd

Intresseanmälan till En dag med gårdens djur är stängd för 2019.