- Att slippa kontanthanteringen är jättebekvämt för oss. Vi har en kiosk där vi säljer mat och dryck och att slippa hantera kontantkassan känns skönt, säger Börje Nilsson som är kassör i föreningen.

Ystad Brukshundsklubb har ungefär 350 medlemmar. Föreningen har sin verksamhet i Nybrostrand där de har tillgång till en stor träningsplan och ett klubbhus med bland annat en mindre kaféverksamhet. I klubben finns många olika typer av inriktningar till exempel agility och rallylydnad. Några gånger om året arrangerar klubben agilitytävlingar då föreningen kan ha runt 900 starter på en helg vilket genererar många betalningar i kiosken.

Gratis Swish i sex månader

2019 erbjuder Sparbanken Skåne föreningar att ansluta sig till Swish kostnadsfritt under sex månader eller för de första 10 000 mottagna Swish-transaktionerna. Föreningen behöver ha något av Sparbanken Skånes Företagspaket med Swish, alternativt ansluta sig till detta. Bankens erbjudande är ett sätt att göra föreningarnas vardag enklare med smidiga digitala betallösningar.

Ystad Brukshundsklubb är en av många föreningar som valt att ta del av erbjudandet och Börje Nilsson menar att det underlättar för föreningens ekonomi.

- Möjligheten att få Swish kostnadsfritt i sex månader gör att vi sparar lite pengar och varje krona är värd mycket för en förening. Även om det inte handlar om stora utgifter så blir det ändå pengar av det tillslut om man har många överföringar, säger Börje Nilsson.

Det är inte bara i kioskverksamheten som brukshundklubben kan ha nytta av Swish. Att betala interna kurser eller matkostnaden på ett årsmöte är också sammanhang där de gärna använder betaltjänsten.

- Vi slipper förmodligen också en del svinn som ofta handlar om att personer inte har kontanter på sig och ber att få betala vid nästa tillfälle. Mobilen har man ju alltid med sig, säger han.

Föreningen använder också Swish QR-kod som de skyltar med i klubbhuset för att ytterligare förenkla för besökare och medlemmar när de ska betala. Informationen sprider de också via hemsidan och i nyhetsbrev.

- Medlemmarna tycker att det är bekvämt och de har sällan kontanter på sig längre. Och som kassör är det betydligt tryggare att inte behöva oroa sig för var kontantkassan ska förvaras.