Friskis & Svettis Höör/Hörby har ungefär 3 000 medlemmar i varierad ålder. På de två anläggningarna som finns i Höör och Hörby finns möjlighet för olika former av styrketräning och gruppträning. Föreningen valde 2018 att bli kontantfri och när föreningen började erbjuda den mobila betaltjänsten Swish reagerade medlemmarna mycket positivt. Sandra Bengtsson ser framförallt att medlemmarna på anläggningen i Hörby använder Swish mycket och hon har också märkt att det påverkat försäljningen.

- När det handlar om mindre summor som när man till exempel ska köpa frukt och dricka ser vi en ökad försäljning. Medlemmarna lämnar gärna värdesaker som bankkort hemma och istället tar de med mobilen där de har allt samlat. Eftersom Swish är enkelt och ett lättillgängligt betalsätt ökar också försäljningen, menar Sandra Bengtsson.

De stora fördelarna som hon ser med Swish och att slippa kontanter är att det ökar säkerheten för alla som arbetar i receptionen och det är skönt att de inte behöver hantera kontanterna som annars skulle räknas och tas omhand.

- På en del tider har vi också obemannat i receptionen och då kan medlemmarna betala med Swish om de betalar till exempel en engångsträning, säger hon och tillägger att Swish finns som betalningsalternativ för allt som föreningen erbjuder oavsett om det gäller träningskort, medlemsavgift eller träningsprodukter.

Gratis Swish i sex månader

 

2019 erbjuder Sparbanken Skåne föreningar att ansluta sig till Swish kostnadsfritt under sex månader eller för de första 10 000 mottagna Swish-transaktionerna. Föreningen behöver ha något av Sparbanken Skånes Företagspaket med Swish, alternativt ansluta sig till detta. Bankens erbjudande är ett sätt att göra föreningarnas vardag enklare med smidiga digitala betallösningar.

Friskis & Svettis Höör/Hörby har, som många andra träningsanläggningar, högsäsong i början av året då många betalningar görs. Föreningen valde att börja erbjuda Swish i början av ett år och har genom Sparbanken Skåne gratis Swish i sex månader.

- Vi är en ideell förening och vi måste vara rädda om vår ekonomi. Allt vi kan göra för att spara pengar är ju viktigt eftersom pengarna går tillbaka till medlemmarna och vi ska förvalta dem på bästa sätt. Vi är jättenöjda med Swish och kan verkligen rekommendera det till andra föreningar, säger Sandra Bengtsson.