Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Affärsman och kvinna diskuterar på flygplats

Kompletterande kortförsäkring

Den kompletterande kortförsäkringen ingår i våra företagskort och innebär en extra trygghet när du är ute och reser.

Med den kompletterande kortförsäkringen får du en rese- och olycksfallsförsäkring som kompletterar din hemförsäkring. Försäkringen kan även ge dig ersättning för försenad ankomst och försenat bagage.

Betala resan med Bankkort Business

För att den kompletterande kortförsäkringen ska gälla, ska du alltid betala direkt till resebyrån. Du behöver betala minst hälften av resan med ditt giltiga kort på något av följande sätt:

  • Betala med Bankkort Business hos resebyrå.
  • Betala med Swedbanks tjänst Girobetalning eller Internetbetalning till resebyråns Bankgiro eller Plusgiro.
  • Betala med internettjänsten Direktbetalning från konto i banken. Kontot som används behöver inte ha ett kort kopplat till sig. Du måste dock ha ett kort som innefattas i försäkringen för att den ska gälla.
  • För att avbeställningsskyddet ska gälla måste resan kosta minst 1 000 kronor, exklusive skatter och avgifter. 
  • Resan ska påbörjas inom Norden.
  • Observera att du inte kan betala resan inne på Swedbank eller sparbankernas kontor, varken i kortterminal eller kassa.

Betala resan med Visa Business Card

För att den kompletterande kortförsäkringen ska gälla, ska du alltid betala direkt till resebyrån. Du behöver betala minst hälften av resan med ditt giltiga kort på något av följande sätt:

  • Betala resan med betal-och kreditkortet hos resebyrå.
  • För att försäkringen ska gälla måste resan kosta minst 1 000 kronor, exklusive skatter och avgifter. 
  • Resan ska påbörjas inom Norden.
  • Observera att du inte kan betala resan inne på Swedbank eller sparbankernas kontor, varken i kortterminal eller kassa.

Tjänstereseförsäkringen hos Folksam
Till ditt Visa Business Card kan du även ansluta en tjänstereseförsäkring till ett förmånligt pris. Denna gäller från den stund du kliver ut genom dörren tills dess du kommer hem igen.

Försäkringen innehåller bland annat sjuk- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, resgodsskydd, avbrottsförsäkring, ansvarsskydd, rättsskydd, överfallsskydd och självriskskydd vid avbeställning.

Du kan anmäla dig till tjänstereseförsäkringen i samband med kortansökan eller genom att kontakta Kortservice 08-737 12 00.

För vem gäller försäkringen?

Försäkringen gäller för dig som kortinnehavare, men även för din make eller maka, registrerade partner eller sambo samt för barn under 23 år som fortfarande bor hemma, vare sig de reser med dig eller på egen hand. Försäkringen omfattar även barnbarn som följer med mor- eller farföräldrar på resa.

Om du till mer än hälften betalat resa för annan person än familjemedlem, gäller försäkringen precis som om denne själv hade betalat resan med sitt eget kort, förutsatt att personen vid resans betalning hade ett giltigt kort från Swedbank med denna kompletterande försäkring.

Behöver du ytterligare försäkring?

När du är ute och reser är det viktigt med ett ordentligt försäkringsskydd i form av exempelvis en reseförsäkring. Om du inte har ett reseskydd i din hemförsäkring bör du teckna en separat reseförsäkring.

Fullständiga villkor till ditt kort

Villkor Kompletterande kortförsäkring för Bankkort Business (pdf)
Villkor Kompletterande kortförsäkring för Visa Business Card (pdf)
Villkor Tjänstereseförsäkring för Visa Business Card (pdf)

Skadeanmälan

Skadeanmälan görs till Folksam på telefon 0771-960 960 så snart som möjligt. Observera att du innan du ringer angående avbeställningsskydd, ska ha avbokat resan hos researrangören och ha ett läkarintyg. Vid flygförsening ska du ha förseningsintyg som visar ordinarie ankomsttid och aktuell ankomsttid. Du behöver alltid ha dessa handlingar tillgängliga.

Blankett för skadeanmälan (pdf)

Stäng Skriv ut