Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet
Samhällsengagemang

Bättre Affärer: Skog och lantbruk – december 2022

Bättre Affärer Skog och lantbruk innehåller nyheter för dig som jobbar med eller är intresserad av skogs- och lantbruk. Med tips och råd, matnyttig information och inspirerande artiklar.

Tre barn sitter på huk i en snöig skog

Sjunkande lönsamhet i skogen – men investeringsviljan är stark

Initiativen från EU är viktiga att bevaka och förstå för alla som är verksamma inom skogsbranschen, säger Ulf Möller, ansvarig för skog och lantbruk på Swedbank.

Skogsägarnas syn på lönsamheten sjunker för fjärde året i rad. Tron på skogen är trots det stark och många vill fortsatt investera i skog. Lönsamheten bedöms påverkas ytterligare av EU:s skogspolitik framöver, men bara en av tio skogsägare uppger att de är väl insatta i EU:s skogspolitik. Det visar Skogsbarometern från Ludvig & Co, Swedbank och Sparbankerna.

Björn Ovander, bankchef Sparbanken Skåne.

Splittrad bild av konjunkturläget i Skåne

Bilden av konjunkturläget i Skåne är splittrad, men riktningen är tydlig – nedåt. Det visar höstens utgåva av rapporten Skånsk konjunktur från Sparbanken Skåne.

Tips inför årsskiftet

Nu är det bara ett par veckor kvar till nyår. Här får du tips på vad är bra att titta extra på inför årsskiftet.

confident and happy farmer in her tractor

Avbetalning eller leasing. Vad ska man välja och hos vem?

Ska du skaffa nya maskiner, datorer eller annan utrustning gör du klokt i att jämföra såväl finansieringsformer som finansiärer.

Two farmers packing hay

Så kan du bli en bättre arbetsgivare

En bra tjänstepension är en av de viktigaste låneförmånerna. Genom att välja en smart tjänstepensionslösning som också ser till de anställdas hälsa och trygghet kan du bli en ännu bättre arbetsgivare.

Skånska föreningslivet ställer om – investerar i nya energilösningar

”Vi har målet att bli helt klimatneutrala.” Det säger Höörs Scoutkår som är en av 33 skånska föreningar som nu får finansiellt stöd från Sparbanken Skånes Energikliv för att investera i nya hållbara energilösningar eller energieffektivisera sin verksamhet.

Viruscentrum prisades med Sparbanken Skånes Forskningspris

Coronapandemin visade tydligt behovet av virusforskning och hur vi behöver vara rustade för kommande virusutbrott. Lunds universitets Viruscentrum, som ska stå klart nästa år och skapa gränsöverskridande forskning i världsklass, har tilldelats Sparbanken Skånes Forskningspris 2022.

Bättre Affärer direkt i internetbanken och appen

Från och med 2023 finns Bättre Affärer på swedbank.se. Du får ett meddelande i internetbanken och appen när det nya numret är på plats. Precis som tidigare innehåller nyhetsbrevet tips, matnyttig information och inspirerande artiklar.

Engagemangsbeskeden kommer i januari

I början av januari finns engagemangsbeskeden för företag med bokslut 31 december i internetbanken. Årsbesked för Swedbank Försäkring, fonder, värdepapper och Autoplan skickas under första kvartalet - per e-post eller i internetbanken.

Få en kostnadsfri hållbarhetskonsultation

Tycker du att hållbarhet är viktigt, men har knappa resurser? Ta hjälp av vår partner PURE ACT. Börja med ett snabbtest och få 40 minuter fri konsultation.