Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet
Samhällsengagemang

Bättre Affärer: Skog och lantbruk – mars 2023

Siduvud för Bättre Affärer mars 2023

Bättre Affärer Skog och lantbruk kommer med tips och råd, fakta och inspiration till dig som är verksam inom de gröna näringarna.

Tips inför årets deklaration

Tisdagen den 2 maj ska du som har enskild firma ha lämnat in deklarationen. Driver du ditt företag i en annan bolagsform är det räkenskapsåret som bestämmer när deklarationsdagen infaller.

Farmer and his dog out in the pasture

Investeringsviljan i lantbruket på bottennivå

Lantbrukarna upplever bättre lönsamhet än för ett år sedan. Trots det uppger historiskt få att de vill investera i djurstallar. Och det kan få allvarliga konsekvenser för livsmedelsstrategin.

Confident woman pressing buttons

Ta aktieboken på allvar

Att inte ha ordning och reda i aktieboken kan vara förknippat med straffansvar. Det kan dessutom sätta käppar i hjulen både för krediter och framtida företagsaffärer.

Aktuellt

Runners stretching

Har du ett projekt som får skåningar att må bra?

Vi investerar i din förening.

De senaste åren har vi, genom våra ägarstiftelser, investerat i flera tusen projekt, verksamheter och initiativ runt om i Skåne.

Linda Persson.

Är du nästa skånska stjärna?

Nu söker vi årets stipendiat som får möjlighet att gå EFL:s Management & Leadership-program ”Leading Impact”. Nästa skånska stjärna-stipendiet går till en person från ett företag i Sydsverige som står inför en skarp strategisk utmaning och kan spela en viktig roll i regionens utveckling. 

Man som ger blod.

Bli blodgivare med Sparbanken Skåne!

Nu kan du som ny blodgivare i Skåne få möjlighet att välja en ideell förening som banken skänker 1000 kronor till. Rädda liv och stötta föreningslivet på samma gång.

Tips!

Group of people in a purchase of second hand chair

Lär dig mer om bedrägerier på 8 minuter

Häng med på vårt webbinarium, där du lär dig känna igen bedragarnas knep, får veta vilka varningssignaler du ska vara uppmärksam på och hur du skyddar dig. Lägg 8 minuter på din säkerhet.