Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Sparbanken Skåne emitterar säkerställda obligationer om 3 miljarder kronor

2017-09-27

Sparbanken Skåne har emitterat säkerställda obligationer om 3 miljarder kronor på den svenska marknaden. Obligationerna har en löptid på 5 år och kommer att noteras på Nasdaq Stockholm.

De aktuella obligationerna emitteras under Sparbanken Skånes program om säkerställda obligationer, med en total ram på 30 miljarder kronor. Obligationerna löper med rörlig ränta och såldes till en spread på 3 månader Stibor + 43 punkter. De väntas få en rating på AAA (Standard & Poor’s). Emissionsdatum är 26 september 2017.

Obligationsemissionen möttes av stort intresse från svenska investerare. Främst var det institutionella investerare som deltog i emissionen. Finansieringen bidrar till att diversifiera upplåningen i Sparbanken Skåne och är ett led i arbetet med att stärka ställningen på skånska bolånemarknaden.

– Vi är naturligtvis glada över det stora intresset för Sparbanken Skåne och vår emission, som inte bara blev fulltecknad utan även övertecknad. Banken har en stark finansiell ställning och denna förbättras nu ytterligare, vilket i förlängningen kommer att kunna gynna våra kunder, säger Bo Bengtsson, VD Sparbanken Skåne.

Danske Bank, Nordea, SEB och Swedbank har agerat joint bookrunners i transaktionen.

Stäng Skriv ut