Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Unga kulturtalanger fick stipendium

2017-10-13

Sparbanken Skåne har i samarbete med Sparbanksstiftelsen 1826 instiftat ett stipendium för unga kulturtalanger i Nordostskåne. 2017 års vinnare tillkännagavs på Kulturgalan i Kristianstad den 13 oktober.

Mottagare av Sparbanken Skånes stipendium för unga kulturtalanger

  • Josefin Bergström, 17 år, Hässleholm. Har en stor förmåga att fånga ett ansiktes karaktärsdrag. Hon har specialiserat sig på porträtt, gärna av kända musik- och filmartister.
  • Nils Thorkelsson Persson, 16 år, Kristianstad. Nils studerar idag vid Lars-Erik Larssons gymnasium i Lund, ett gymnasium med musikprofil som ger en god förberedelse för hans framtida mål mot en yrkesutbildning inom musik.
  • Vera Kronbäck, 16 år, Kristianstad. Har sjungit så länge hon kan minnas och är på god väg mot sin dröm – att bli musikalartist. Hösten 2017 började Vera på Lunds dans- och musikalgymnasium och vid sidan av studierna medverkar hon i musikalen Chess på Kristianstads teater.

Vinnarna tog emot stipendierna under högtidliga former på Kulturgalan. Juryns beslut har föregåtts av en process där talanger kunnat ansöka och allmänheten nominera kandidater till stipendiet.

– Vi vill uppmärksamma lovande talanger i närområdet. Stipendiet är tänkt som en uppmuntran och ett bidrag till fortsatt utveckling inom kultur. Satsningen har möjliggjorts genom Sparbanken Skåne och en av bankens ägare, Sparbanksstiftelsen 1826, säger bankchef Mikael Forsberg.

Stipendiaten får vara max 25 år och ska vara född eller bosatt i Kristianstad, Osby, Hässleholm eller Östra Göinge kommun. Priserna är på 7 000 kronor vardera.

Stäng Skriv ut