Hoppa till textinnehållet

Bli självgående nätet du med.

I samarbete med oss på Sparbanken Skåne erbjuder UtbildningsForum kostnadsfria kurser med målet att du ska känna dig trygg med tekniken. Bland annat får du lära dig använda dator och mobil, hur Internetbanken fungerar och andra praktiska funktioner som nätet erbjuder.

På den här sidan hittar du kursbeskrivningar och svar på några av de vanligaste frågorna. Deltagandet i kurserna är kostnadsfritt för kunder hos Sparbanken Skåne, men alla är välkomna!

Det går även bra att vända sig direkt till UtbildningsForum på telefon 0416-41 15 54 eller e-post info@utfo.se.

Välkommen!

 • Dagens samhälle blir allt mer digitaliserat. Om du upplever att det känns krångligt och lite skrämmande, är UtbildningsForums kurser en perfekt introduktion! Målet med kurserna är att du ska känna dig trygg med tekniken, och därmed kunna dra nytta av alla tjänster och fördelar som nätet erbjuder.

 • På UtbildningsForums kurser får du framför allt lära dig att använda Sparbanken Skånes digitala tjänster via dator, mobil eller surfplatta. Kurserna avhandlar också digital säkerhet och ger tips om vad mer du kan ha nytta av, eller bör undvika, på nätet. Med hjälp av de funktioner och tjänster du lär dig att använda, kan du sedan uträtta mycket själv, på tider som passar just dig.

 • Under enkla och trevliga former gör vi det roligt att komma igång! Vi går igenom tekniken steg för steg och övar på olika tillvägagångssätt. Vi tittar närmare på användbara funktioner och finesser och bekantar oss med olika ärenden – bankrelaterade och andra.

 • Kurserna hålls vanligtvis på lokala Sparbanken Skåne-kontor på ett stort antal orter runt om i Skåne.

  Vilka orterna är och vilka kurser som ges nära dig kan du se här.

 • Här kan du läsa korta beskrivningar av kurserna.

 • Vanligtvis 8-10 personer.

 • Utbildarna är anställda hos UtbildningsForum och har ett stort tekniskt kunnande. Flera av dem har tidigare arbetat på Sparbanken Skåne. Vanligtvis är det två personer som håller i kursen tillsammans.

 • Kurserna kräver inga förkunskaper eller förberedelser. Dock behöver du ta med dig din säkerhetsdosa. Om du inte har någon är du välkommen att besöka närmaste Sparbanken Skåne-kontor.
  Vi tillhandahåller ett begränsat antal surfplattor på plats. Så har du tillgång till egen dator, mobil eller surfplatta, får du gärna ta med den/de.

Om kursverksamheten

Kurserna genomförs och administreras av UtbildningsForum Skåne AB som är ett bolag helägt av Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta. Verksamheten finansieras av Sparbanken Skånes tre ägarstiftelser – Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, Sparbanksstiftelsen Finn och Sparbanksstiftelsen 1826.