Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

En dag på Skåneleden

Skåneleden

För artonde året i följd bjuder Sparbanken Skåne med ägarstiftelser i samarbete med Stiftelsen Skånska Landskap in elever i årskurs 5 till en vandringsdag på Skåneleden. Längs vägen engagerar naturvägledare i ämnen som natur, allemansrätt, hälsa och kulturhistoria.

Erbjudandet att boka in en heldagsvandring under höstterminen riktar sig till elever i kommuner i Sparbanken Skånes verksamhetsområde – Hässleholm, Eslöv, Hörby, Höör, Kristianstad, Kävlinge, Lund, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Staffanstorp, Svalöv, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge. Deltagande är helt kostnadsfritt. Klassen hämtas och lämnas med buss vid skolorna.

För finansieringen står Sparbanken Skånes ägarstiftelser Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, Sparbanksstiftelsen Finn och Sparbanksstiftelsen 1826.

Vandringarna sker i naturskön miljö utmed Skåneleden i Fulltofta och Snogeholms strövområden samt i Klåveröd på Söderåsen och Vedema utanför Hässleholm. Projektet samordnas och genomförs detta år av Stiftelsen Skånska Landskap. Guider och transporter kostar inte något för medverkande skolor. Deltagarna tar dock med egen matsäck. Iordningställda grillar finns.

Under vandringen får eleverna vara med om olika aktiviteter. Klasserna kan dessutom vara med i en fototävling med möjlighet att vinna en prischeck på 5 000 kronor.

Vandringarna pågår från början av september till slutet av november.

En dag på Skåneleden är fullbokat.

 • Skåneleden

  Anmälan

  En dag på Skåneleden är fullbokat.

 • Skåneleden guide

  Bokningsinformation

  Här hittar du mer information om din bokning och hur skolvandringen är upplagd.

 • Skåneleden klass

  Fototävling

  Alla klasser som medverkar i projektet har möjlighet att delta i en fototävling. Här finns allt du behöver veta.

Stäng Skriv ut