Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

En dag på Vattenhallen Science Center

Vattenhallen

Skånska åttondeklassare får i vår möjlighet till en upplevelse utöver det vanliga när Sparbanken Skåne i samarbete med sina ägarstiftelser bjuder in till vetenskapsdag på Vattenhallen Science Center i Lund. Boka in en eller flera klasser för ett besök.

Erbjudandet är kostnadsfritt och riktar sig till elever i årskurs 8 i Eslöv, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Kävlinge, Lund, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Staffanstorp, Svalöv, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge. Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, Sparbanksstiftelsen Finn och Sparbanksstiftelsen 1826 hyr Vattenhallen exklusivt för högstadieskolorna i bankens verksamhetsområde under utvalda tisdagar, onsdagar och torsdagar, från mars till juni. Transport till Lund och guider på plats kostar inte något för deltagande skolor.

Två olika teman gäller för våren:

  • Life Science – tyngdpunkt på kroppens mysterier. Eleverna kan bland annat mäta sitt blodtryck, prova på titthålskirurgi och åka genom tomografen för att se hur kroppen ser ut inuti. De får också en interaktiv resa genom matsmältningssystemet samt en inblick i hur forskningsanläggningarna ESS och Max IV fungerar.
  • Robotprogrammering – kretsar kring robotar och styrsystem. Eleverna får göra egna konstruktioner och lära sig programmera i mikrokontrollern Arduino. Dessutom blir det turnering på den digitala klätterväggen.

I båda sessioner ingår även en lustfylld resa ut i världsrymden i Vattenhallens eget planetarium. Varje besök varar 2,5 timme och innehåller flera praktiska laborationer. Vi kör ett förmiddags- och ett eftermiddagspass. Mellan 12-12.30 finns möjlighet att äta medhavd lunch i lokalerna. Vi bjuder på en frukt.

Sista anmälningsdag 28 februari 2018.

Välkommen!

Stäng Skriv ut