Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Skånes Idrottsledarstipendier 2018

Idrottsledarstipendier

Sparbanksstiftelserna i Skåne vill tillsammans med Skåneidrotten uppmärksamma alla idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Vi gör det genom att dela ut 250 stipendier och hylla de ideellt arbetande idrottsledarna med en galakväll i Lund.

Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige är någon gång under sin uppväxt med i en idrottsförening. Ledarna har därmed en stor betydelse för samhällsutvecklingen.

Nu öppnar vi för nomineringar till Skånes Idrottsledarstipendier 2018 och samtliga idrottsföreningar i Skåne har möjlighet att nominera två kandidater, en kvinna och en man. Att väga in jämställdhetsaspekten är ett medvetet och självklart beslut, helt i linje med idrottsrörelsens mål.

Stipendiaten får 7 000 kr för sina goda ledarinsatser och dennes förening får 3 000 kr för fortsatt satsning på barn- och ungdomsverksamhet. Fem föreningspris med namnet ”Årets förnyare” på 25 000 kr vardera delas också ut till föreningar som gjort en insats utöver det vanliga.

Stipendierna delas ut den 16 maj på Idrottsledargalan på Sparbanken Skåne Arena i Lund.

Nominera!

Nominera!

  • Samtliga idrottsföreningar i Skåne har möjlighet att nominera en kvinna och en man
  • Nominera föreningens kandidater mellan den 15 januari och 25 februari

Tidigare stipendiater!

Tidigare stipendiater!

Här kan du läsa mer om några av tidigare års stipendiater samt se hela vinnarlistan för 2017.

Stäng Skriv ut