Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Skånes Idrottsledarstipendier 2017

Capoeira

Sparbanksstiftelserna i Skåne vill tillsammans med Skåneidrotten uppmärksamma alla idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Vi gör det genom att dela ut 200 stipendier och hylla de ideellt arbetande idrottsledarna med en galakväll i Lund.

Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige är någon gång under sin uppväxt med i en idrottsförening. Ledarna har därmed en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Temat för 2017 års Idrottsledarstipendier är Barnrättsperspektivet, som bygger på att barn- och ungdomsidrott ska utgå från varje individs uttalade intresse och behov. Lek, glädje och lust ska sättas i första rummet. Vi delar också ut stipendier till ledare inom vuxenidrott.

Under våren har idrottsföreningar i Skåne haft möjlighet att nominera en man och en kvinna till årets Idrottsledarstipendier. I mitten av april gick besked ut till de 200 vinnarna.

Sparbanken Skånes ägarstiftelser – Sparbanksstiftelsen 1826, Sparbanksstiftelsen Finn och Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta – står för 140 av de 200 stipendierna. Resterande 60 stipendier delas ut av Sparbanksstiftelserna Skåne och Gripen samt Skåneidrotten.

Här är listan med 2017 års stipendiater.

Varje stipendiat får 7 000 kr för sina goda ledarinsatser och dennes förening får 3 000 kr för fortsatt satsning på barn- och ungdomsverksamhet. Själva utdelningen skedde på Idrottsledargalan på Sparbanken Skåne Arena i Lund den 16 maj. Då presenterades även fem specialpriser på 10 000 kr till föreningar som gjort en särskild insats kring årets tema.

Följande fem föreningar prisas som Årets förnyare

 • Wä IF, för priset står Sparbanksstiftelsen 1826
 • Dalby Gymnastikförening, för priset står Sparbanksstiftelsen Finn
 • Vollsjö Danssportklubb, för priset står Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta
 • Landskrona Atletklubb, för priset står Sparbanksstiftelsen Skåne
 • Båstad GIF, för priset står Sparbanksstiftelsen Gripen

 • Wä IF

  Wä IF växer med ungdomarna

  Wä IF jobbar för att starta ett nytt fotbollslag varje år. Barn och ungdomar är prioriterade. Det berättar ordförande Camilla Brolin som varit engagerad i klubben i 20 år.

 • Dalby GF

  Glädjen i första rummet hos Dalby GF

  Gymnastik ska vara kul. Ingen press på barnen, inte ens vid tävling. Det mottot har Dalby Gymnastikförening, där Therese Lundgren sitter i styrelsen.

 • Vollsjö DSK

  Vollsjö DSK satsar på det sociala

  Klubbgemenskap och dansglädje står i centrum hos Vollsjö Danssportklubb. Men på senare år har klubben också tagit andra grepp för att locka unga, avslöjar kassör Kicki Lovén.

 • Linda

  Vinnande gemenskap i Torna Hällestads FF

  Den viktigaste biten är inte att generera landslagsspelare, den stora vinsten är den sociala gemenskapen. Det säger Linda Wångmar Lindhagen, idrottsledare och tränare i fotbollsklubben Torna Hällestads IF.

 • Roger

  Träffsäkert i Kristianstad Bågskytteklubb

  Framför måltavlan är bågskytten i full koncentration, ensam med sin pil och båge. Men det är samtidigt en sport som präglas av gemenskap och laganda. Det vet Roger Andersson, som är idrottsledare i Kristianstad Bågskytteklubb.

 • Pia

  Glädje i centrum för Eslövs Gymnastikkrets

  Myror i benen är en bra egenskap för en gymnast. Det tror Pia Löhr på Eslövs Gymnastikkrets. Som idrottsledare vill hon att det ska vara kul och glädjefyllt på träningarna.

Stäng Skriv ut