Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

För ett hållbart samhälle

Den enkla och tydliga filosofin för Sparbanken Skåne är att vara en närvarande bank för människorna, näringslivet och samhället där våra kunder bor. Vår historia sträcker sig tillbaka till början av 1800-talet och som namnet antyder är vi en bank med stolta rötter i Skåne.

För oss är det viktigt att det lokala samhället utvecklas långsiktigt. Vi vill bidra till detta genom att ta ansvar för hur vi påverkar samhället ur flera perspektiv; ekonomiskt, miljömässigt, socialt och etiskt. Hållbarhet och engagemang var viktiga drivkrafter när sparbanksidén kom till för över 200 år sedan – och Sparbanken Skånes verksamhet är fortfarande baserad på denna idé.

Tillsammans med våra ägare ger vi tillbaka

Sparbanksidén bygger på att den vinst som genereras i banken ska främja sparande och bidra till lokal utveckling i området där banken är verksam. I samarbete med våra ägarstiftelser driver vi flera projekt för att skapa ett hållbart samhälle. Bland dem märks ”En dag i Ekens magiska värld” där lågstadieelever får lära sig om kretslopp och natur.

Har du en projektidé som förbättrar miljön?

Vi vill att Skåne även i framtiden ska vara en attraktiv plats att bo och leva på. Ett långsiktigt miljöarbete där vi hushåller med våra gemensamma resurser är avgörande för detta. Bankens ägarstiftelser stödjer många ideella projekt och föreningar som bidrar till en bättre miljö – här kan du läsa mer och ansöka.

Med hållbarhet som grundläggande värdering tar vi hänsyn till miljöaspekten i vår kreditgivning. Genom våra tjänster kan vi också tillsammans med dig som kund minska resursförbrukningen. Ett exempel är kontanthanteringen som innebär många penningstransporter. Om vi med nya smarta betallösningar kan bidra till att kontantuttag över disk och i automater minskar, minskar vi även transporterna och dessutom risken för stöld och rån.

Vi är certifierade

Sparbanken Skåne är miljöcertifierad enligt ISO 14001:2004.

Stäng Skriv ut