Hoppa till textinnehållet

Nyckelkund

Tips, nyheter och erbjudanden

Vårstäda i din ekonomi och se över det juridiska

Nu är det vår i luften igen och den här tiden på året gör många också förändringar i sina liv: blir sambo, köper hus eller väntar barn. Mysiga middagar, soffor och barnvagnsmodeller ligger nog främst i fokus då och det är helt rätt. Så det är inte så konstigt att många inte har full koll på hur till exempel ett nytt boende, deltidsarbete, arbetslöshet eller en skilsmässa kan påverka ekonomin. 

Det är lätt att vara efterklok men tricket om man vill försöka få en sund ekonomi är att vara ”föreklok”. Till exempel genom att prata gemensamt om och göra en budget för ert nya liv och fundera på vilka olika situationer som ni kan hamna i och hur ni kan hantera dem så det känns bra för just er. Ibland räcker det att bara prata om det men många gånger kan det kännas tryggare att skriva papper om hur ni vill ha det. Så ni kan fokusera på det som egentligen är viktigast för er, här och nu men även på lite sikt.

Med önskan om en fin vår!

Arturo Arques
Privatekonom Swedbank och sparbankerna

Ta hand om kärleken

När du ska gifta dig eller flytta till ett nytt boende är det ett bra tillfälle att se över fler delar av din ekonomi. Av erfarenhet vet vi vad du som gift eller sambo kan tänkas behöva när det gäller det juridiska. Inför varje förändring av din livssituation är det viktigt att se över juridiken, så du står rustad om något oförutsett eller tråkigt händer.

Couple making coffee at home.

Behöver du juridisk hjälp?

Juridiska tjänster skapar trygghet för dig samt dina nära och kära. Ta hjälp när det passar dig - i soffan, vid köksbordet eller i hängmattan. Eller tillsammans med en jurist, i lugn och ro på ett kontor.

30 hjärtstartare till föreningar

På tal om kärlek. På Alla hjärtans dag tog flera skånska föreningar emot hjärtstartare. Bakom initiativet står Sparbanken Skåne tillsammans med sina ägarstiftelser.

Föreningar i Löddeköpinge/Kävlinge tar emot Hjärtstartare.

Sätt dig in i din pension

Pensionsåldern i Sverige höjs nästa år, enligt ett förslag till riksdagen. Vill du behålla din flexibilitet kring tidig pension handlar det om att agera, menar privatekonom Anders Hansson.

Anders Hansson, privatekonom.

Uppdaterat erbjudande till barn och unga

Vi har flera enkla banktjänster för barn och unga upp till 18 år för 0 kronor per månad. Nu har vi fyllt på vårt erbjudande med Näthjälpen som kan ta bort oönskat innehåll på internet och i sociala medier i samarbete med Affinion International AB.

 

Det är du som förälder som kan öppna konton och skaffa tjänster till dina barn. Om ni är två föräldrar behöver båda godkänna att barnet får banktjänster. Det är enkelt: Den av er som kontaktar banken intygar att den andre har sagt ja (muntlig fullmakt) till att barnet får banktjänster.

Behöver du hjälp? Då är du välkommen att ringa till oss så guidar vi dig. Ring 0771- 12 20 00.

 

Erbjudande till barn och unga

Näthjälpen för barn och unga

Tips om några viktiga datum inför deklarationen

  • 19 mars till 2 april kan du deklarera i Skatteverkets e-tjänst. Om du inte gör några ändringar och lämnar in din deklaration via e-tjänst, sms eller telefon senast den 2 april kan du få din eventuella skatteåterbäring redan mellan den 9 och 12 april om du inte gjort några ändringar eller tillägg i deklarationen.
  • Den 2 maj ska du senast ha lämnat in din deklaration. Det är dock viktigt kolla igenom om du behöver göra ändringar, till exempel för att du sålt en bostad eller kan göra avdrag för resor till jobbet. Det behöver du lägga in själv. Din eventuella skatteåterbäring kommer i början av juni. Läs mer om att deklarera, nedan.
    Tips när du ska deklarera (skatteverket.se)