Hoppa till textinnehållet

Nyckelkund

Tips, nyheter och erbjudanden

Minusränta och börsoro – hur kan du tänka?

Dagens låga räntemiljö gör att många blir osäkra både om hur de ska spara och hur de ska tänka om sina bolån. Det finns generella tips om hur man kan tänka och göra.

Som sparare har man olika tankar om vad man vill göra med sitt sparande men även hur mycket man kan spara. Oavsett mål, drömmar och belopp är det främst två saker man bör utgå från

- Vilken risk är man beredd och kan ta

- Hur länge man har tänkt att spara?

Med svar på de två sakerna kan man sedan titta på vilka sparformer som passar bäst för just sig.

Bolån och låg ränta

Ränteutgifter och amortering på bolån är en stor post i den totala budgeten för många hushåll och kanske funderar du på hur man ska göra i tider när räntan är låg, när det kommer att stiga och hur en höjning kan påverka ekonomin. Om man till exempel ska binda räntan eller inte beror, precis som när man väljer sparsätt, på riskvilja och vilka marginaler man har i sin boendeekonomi.

Med detta sagt om sparande och bolån är ett tips från mig att du och din familj tar en regnig hösthelg och går igenom er samlade ekonomi för att se över hur väl rustade ni är om till exempel räntan går upp, någon av er blir arbetslös eller om ni får en vattenläcka i bostaden? Så kan ni sova gott om natten även om det blåser upp till oväder.

Med önskan om en fin höst!

Arturo Arques

Privatekonom Swedbank och sparbankerna

Tidigare nyhetsbrev

får du ordning ekonomin i höst

  • Gör en budget eller uppdatera din gamla.
  • Ta kontroll över småutgifterna – de blir stora tillsammans
  • Gå igenom dina försäkringar och prenumerationer. Många har ibland dubbla eller prenumererar på sådant man inte tar sig tid att titta på eller läsa.

Läs mer om att börja spara

Woman in the city holding a coffee mug.

Juridisk hjälp genom livets olika händelser

Alla kan någon gång behöva juridiska råd. Du har kanske funderat på hur det funkar att bli sambo, vem som ärver vad och när i en bonusfamilj eller hur du skriver ett avtal som är korrekt och lätt att förstå?

Sparbanken Skåne erbjuder dig som kund juridisk hjälp genom vår samarbetspartner Familjens Jurist. Fr o m 1 okt 2019 erbjuder vi också hjälp genom avtal24. Tillsammans har de ett heltäckande utbud av juridiska tjänster för både privat och företag och du kan ta hjälp när det passar dig - i soffan, vid köksbordet eller i hängmattan. Eller tillsammans med en jurist, i lugn och ro på ett av deras kontor. Håll utkik efter mer information!

Juridiska tjänster

Kolla in dina rabatter i Skåne

Som kund i Sparbanken Skåne får du ett mervärde i form av erbjudande till olika evenemang till ett reducerat pris. Se vad som är på gång just nu!

Vi hållbarhetssatsar!

Sparbanken Skåne satsar på närproducerad el. Banken kommer framöver att köpa all sin el från landets största solcellspark som byggs utanför Sjöbo – och som dessutom bär Sparbanken Skånes namn.

Solcellspaneler i Sparbanken Skånes Solcellspark.

Låt solen sänka dina elkostnader

Smiling man holding solar panel in front of cabin.

* Ett lån på 100 000 kronor till 1,65 procent nominell ränta med en återbetalningstid på 5 år och 0 kronor i uppläggningsavgift, samt 0 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 1,66 procent. (190515)