Hoppa till textinnehållet

Covid-19 Stöd till dig som företagare

Många företag påverkas nu av covid-19-spridningen. Vi tar era  utmaningar på största allvar och arbetar intensivt med att erbjuda olika lösningar för att hjälpa er.

 

För att ge översikt över situationen och försöka förenkla vardagen lite samlar vi information, råd och tips här. Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss så försöker vi hjälpa till.

Kontakta oss digitalt eller telefon!

Utvecklingen av coronapandemin gör att vi alla behöver hjälpas åt ännu mer för att minska smittspridningen av Covid-19. Därför rekommenderar vi dig att göra dina bankärenden i första hand via appen, internetbanken eller telefon. Där finns vi tillgängliga sju dagar i veckan.

Besök våra bankkontor bara om det är nödvändigt men avstå om du tillhör någon riskgrupp, haft kontakt med någon smittad eller upplever förkylningssymptom. Välkommen att kontakta oss på 0771-12 20 00!

Woman using her laptop at a coffee shop.

Räkna regeringens stöd

Hur påverkar regeringens åtgärder korttidsarbete, uppskjuten moms och lägre sjuklönekostnad till ditt företag? Använd våra beräkningsverktyg för att räkna ut hur regeringens åtgärder kan påverka företagets ekonomi.

 

Digital devices with hands, tablet, laptop, smartphone

Det här gör regeringen

Regeringen har tagit fram en rad nya åtgärder som ska minska de negativa effekterna för dig som företagare.

Lösningar kring lån och finansiering

Vi förstår att det är många företag som har det tufft just nu och inte får in tillräckligt med likviditet för att betala ut löner, leverantörer och liknande. Vi har fler upplägg som kanske kan hjälpa till att förbättra likviditeten om det behövs.

Omställningsstöd

Fram till den 31 januari 2021 kunde enskilda näringsidkare som haft en omsättning på minst 200 000 kronor under 2019 söka ett omsättningsstöd. Stödet handläggs av Länsstyrelsen och kan sökas via en e-tjänst hos Boverket.


Fram till den 30 november 2020 kunde företag vars nettoomsättning har minskat under maj-juli 2020, jämfört med motsvarande månader under 2019 söka ett så kallat omställningsstöd. Regeringen har föreslagit att både omställningsstödet och omsättningsstödet för enskilda näringsidkare förlängs.

Smiling business woman talking in mobile

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och hur du bör tänka just nu.

Aktiellt uppdaterar löpande om marknaden

Woman and man looking at a computer screen.

Våra samlade tips och råd

Här har vi samlat tips och råd om vad du kan göra för att ta företaget igenom den här svåra tiden.

Almi Brygglån

Med Brygglånet vänder sig Almi till små och medelstora företag med bärkraft men som på grund av coronavirusets spridning fått behov av finansiering.

Tips till import- och exportföretag i osäkra tider

Stängda gränser, uteblivna leveranser och ökade valutarisker. Import- och exportföretagen drabbas hårt av coronakrisen.

Vanliga frågor och svar i spåren av coronaviruset

Många hör av sig till oss nu med frågor i anslutning till coronaviruset covid-19. Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar.