Hoppa till textinnehållet

Covid-19 Stöd till dig som företagare

Många företag påverkas nu av covid-19-spridningen. Vi tar era  utmaningar på största allvar och arbetar intensivt med att erbjuda olika lösningar för att hjälpa er.

 

För att ge översikt över situationen och försöka förenkla vardagen lite samlar vi information, råd och tips här. Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss så försöker vi hjälpa till.

Räkna regeringens stöd

Hur påverkar regeringens åtgärder korttidsarbete, uppskjuten moms och lägre sjuklönekostnad till ditt företag? Använd våra beräkningsverktyg för att räkna ut hur regeringens åtgärder kan påverka företagets ekonomi.

 

Digital devices with hands, tablet, laptop, smartphone

Det här gör regeringen

Regeringen har tagit fram en rad nya åtgärder som ska minska de negativa effekterna för dig som företagare.

Lösningar kring lån och finansiering

Vi förstår att det är många företag som har det tufft just nu och inte får in tillräckligt med likviditet för att betala ut löner, leverantörer och liknande. Vi har fler upplägg som kanske kan hjälpa till att förbättra likviditeten om det behövs.

Omställningsstöd

Det är nu föreslagit en förlängning av det statliga omställningsstödet som ska gälla för maj, juni och juli. Innan man kan ansöka ska förslaget dock godkännas av EU-kommissionen.

Det finns även ett förslag på stöd riktat specifikt till enskilda näringsidkare som haft en omsättning på minst 200 000 kronor under 2019.

Läs om stödet och vad du som behöver komplettera eller ändra i en redan inlämnad ansökan ska göra.

 

Så fungerar det statliga omställningsstödet (skatteverket.se)

Läs mer omställningsstödet

Smiling business woman talking in mobile

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och hur du bör tänka just nu.

Aktiellt uppdaterar löpande om marknaden

Woman and man looking at a computer screen.

Våra samlade tips och råd

Här har vi samlat tips och råd om vad du kan göra för att ta företaget igenom den här svåra tiden.

Almi Brygglån

Med Brygglånet vänder sig Almi till små och medelstora företag med bärkraft men som på grund av coronavirusets spridning fått behov av finansiering.

Omställningsstöd

Omställningsstödet är tänkt att underlätta för företag att överbrygga den akuta krisen och ställa om och anpassa sin verksamhet. Målet är att stödet ska kunna börja gälla den 1 juli 2020.

Tips till import- och exportföretag i osäkra tider

Stängda gränser, uteblivna leveranser och ökade valutarisker. Import- och exportföretagen drabbas hårt av coronakrisen.

Vanliga frågor och svar i spåren av coronaviruset

Många hör av sig till oss nu med frågor i anslutning till coronaviruset covid-19. Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar.

Mer information

Vi finns här för dig!

Vi finns tillgängliga sju dagar i veckan via våra digitala tjänster och telefon. Vi svarar på dina frågor och löser de flesta bankärenden via appen, internetbanken och telefon på 0771-12 20 00

 

Vi behöver hjälpas åt och ta hand om varandra för att undvika spridning av coronaviruset. Vi vill be dig som tillhör någon riskgrupp eller som haft kontakt med någon som är smittad att avstå från att besöka våra kontor. Det gäller också om du upplever förkylningssymptom.