Under hösten 2019 blir särskilda boenden i Eslöv, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Kävlinge, Lund, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Staffanstorp, Svalöv, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge kommun erbjudna underhållning kostnadsfritt. Varje boende får besök av någon av artisterna som bjuder på en stund fylld av glädje.

- Musiken sprider glädje och är en viktig del i mångas liv. Därför erbjuder vi särskilda boenden musikunderhållning med kända artister från vårt verksamhetsområde, säger Östen Gunnarsson, VD på Sparbanksstiftelsen 1826.

Sjung och dansa har pågått sedan hösten 2018 och många boenden har nappat på inbjudan. Fram till hösten 2019 handlar det om ungefär 3 000 personer på boende runt om i Skåne som har tagit del av underhållningen. Ibland har också anhöriga till de boende kunnat vara med.

- Så här långt har vi fått fin respons och de boende verkar jättenöjda. Levande musik och underhållning ger mycket energi. Personal och boende får en härlig stund tillsammans, berättar Maria Wallinius, verkställande tjänsteman på Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.