Hoppa till textinnehållet
Hand formar ett hjärta.

Projekt Alla hjärtan

Inför Alla hjärtans dag 2020 delade Sparbanken Skåne tillsammans med sina ägarstiftelser återigen ut hjärtstartare till föreningar i Sparbanken Skånes verksamhetsområde. Under 2020 delades hela 44 st ut! 

Projektet Alla hjärtan startades i banken under 2019. Projektet ger alla föreningar i bankens verksamhetsområde möjlighet att ansöka om en hjärtstartare med inkluderande HLR-utbildning för 20 personer. Projektet har blivit mycket uppskattat och många föreningar har ansökt. Under 2019 hade vi möjligheten att dela ut 30 st hjärtstartare, vilket vi kunde öka till hela 44 st under 2020.

Anmälningstiden brukar vara under perioden 1 december – 15 januari med besked om tilldelning i februari. Juryn består av representanter från Sparbanken Skåne och ägarstiftelserna. Beslutet går inte att överklaga.

Har ni frågor är ni välkomna att skriva till

Alla hjärtebarns dag

Utöver utdelningen av de 44 hjärtstartarna med inkluderande HLR-utbildningar uppmärksammade vi Alla hjärtebarns dag den 14 februari tidigare i år. Vi ville dra vårt strå till stacken för att glädja och lysa upp tillvaron för de sjuka barn, deras syskon, föräldrar och personal på barn- och ungdomsavdelningen på sjukhuset i Kristianstad och Lund (Hjärtebarnsavdelningen) genom att bjuda på fika och någon form av underhållning.

"Vi kunde rädda honom tack vare hjärtstartaren"

Marina Persson kunde rädda livet på en man tack vare en hjärtstartare och en HLR-utbildning i minnet. 

Marina Persson  kunde rädda livet på en man tack vare en hjärtstartare och HLR-utbildning i minnet.

Föreningar som fick hjärtstartare och HLR-utbildning 2020

Visa listan

"Det är väldigt glädjande att vi har fått en hjärtstartare"

På Alla hjärtans dag tog ideella föreningar emot hjärtstartare. Totalt delades 30 hjärtstartare ut.