Coronavirusets framfart utmanar oss som samhälle, och det är viktigare än någonsin att vi ställer upp för varandra, och hjälper till där vi kan. Vi vet att det finns en massa goda idéer ute bland människor, föreningar och organisationer i Skåne - idéer som om de blir verklighet, kan göra en positiv skillnad för någon annan i dessa svåra tider.

Sparbanken Skåne har genom bankens ägarstiftelser möjlighet att investera stora delar av sitt tidigare överskott i projekt och framtidssatsningar i Skåne. Nu inför banken genom Sparbanksstiftelsen Finn något vi kallar Blixtstödet, ett stöd för att ge kraft till initiativ som stärker gemenskap och underlättar för dem som drabbas hårt i spåren av coronaviruset.

Lokala föreningar och organisationer har nu möjlighet att söka Blixtstödet. För att kunna bevilja och betala ut stöd så fort som möjligt kontaktar vi dig inom en vecka från det att du ansökte.

- Nu är det viktigare än någonsin att goda idéer blir verklighet och gör nytta där de behövs som mest. Därför har vi tillsammans med Sparbanken Skåne, bestämt oss för att skapa ett nytt snabbt Blixtstöd till insatser och idéer som är speciellt inriktade för att hjälpa till i kämpiga tider i samband med coronaviruset, säger Katarina Andrén, VD på Sparbanksstiftelsen Finn.

- Vår prioritet just nu är att hjälpa våra kunder genom krisen. Sedan har vi som sparbank möjlighet att bidra genom våra stiftelser som investerar i lokal samhällsutveckling. Med ett enkelt ansökningsförande och en snabb beslutsprocess hoppas vi att de första Blixtstöden kan komma redan under nästa vecka, säger Bo Bengtsson, VD i Sparbanken Skåne.

Ansök på sparbankenskane.se/blixtstodet

Frågor och svar om Blixtstöd – så funkar det