Vem är du?

- Jag heter Rasmus Roos och har arbetat på banken sedan 2005. Jag är född och uppvuxen i Eslöv och det är också där jag bor idag med min fru Hanna, våra tre barn och hunden Otto. Förutom hundpromenader blir det mycket fotboll på fritiden. Som person är jag målmedveten och gillar utmaningar oavsett om det gäller jobb, hem eller fritid.

Varför jobbar du på bank?

- Jag har ett genuint intresse för att göra affärer och kunna påverka. En bank är med i så många människors vardag och genom det kan vi göra en stor skillnad. Intresset startade redan i unga år när jag följde med min farfar till banken och lyssnade på hur han förhandlade om sitt företag.

Sparbanken Skåne har rötter tillbaka till 1800-talet, vilken roll ser du att banken har i samhället idag?

- Rollen är egentligen densamma nu som då – att hjälpa människor till en sundare ekonomi och ge tillbaka till samhället för en mer hållbar framtid. Just hållbarheten har varit en röd tråd i sparbanksidén genom alla tider och det kommer det vara framöver också.

Hur ser du på framtidens banktjänster och utvecklingen för bankbranschen?

- Enkelhet kommer vara avgörande när kunden väljer produkter och tjänster framöver. Och när vi går mot en mer transparent värld med många olika aktörer kan det vara tryggt att vara kund i en bank som till exempel Sparbanken Skåne, som kan samla ihop allt och hjälpa till vid större avgörande affärer som husköp eller pensionsplanering. Den tekniska utvecklingen går snabbt, men den nära relationen till marknaden kommer det vara vi människor som står för.

Hur vill du driva Sparbanken Skåne framåt?

- Jag vill att Sparbanken Skåne ska vara det självklara bankvalet för alla som bor i Skåne eller har någon anknytning till Skåne. Vi ska vara affärsmässiga med en lönsamhet så att både vi och våra ägare kan fortsätta investera i regionens utveckling och att sparbanksidén kan leva vidare. Vi har en unik modell som sparbank som vi både ska bevara och utveckla.