Fram till VD-bytet kommer Rasmus fortsätta sin roll som Bankchef i Lund och ledamot i bankledningen. Han går också in som Vice VD till Bo Bengtsson.

Rasmus Roos kommenterar:
- Jag är hedrad över förtroendet och ser fram mot att tillsammans med styrelsen och alla medarbetare fortsätta den positiva utveckling vi har i banken. Idag är bankbranschen en bransch i förändring. Sparbanken Skåne har en unik position som en stark och regional sparbank, där vi kan visa vårt värde för alla våra kunder, säger Rasmus Roos.

Bo Bengtsson fortsätter som VD till årsstämman 2021, då han ställer sig till förfogande för förslag till ny ordförande i banken. Stämman är planerad till den 29 mars 2021 och vid denna tidpunkt tar alltså Rasmus Roos över som VD.

- Det som sker nu är ett naturligt generationsskifte där vi bibehåller den kompetens och erfarenhet som byggts upp i banken. Jag ser verkligen fram mot att fortsätta arbeta tillsammans med Rasmus, men i nya roller, säger Bo Bengtsson.

Styrelsen har i rekryteringsprocessen samverkat med Alumni och haft både interna och externa kandidater.

 

Snabbfakta om Rasmus Roos

  • Bankchef på Sparbanken Skåne sedan 2014, i bankledningen sedan 2015. 
  • Aktuell som kommande VD för Sparbanken Skåne. Utsedd till vice VD med omedelbar verkan, och tillträder som VD för banken i mars 2021. 
  • Född 1978. Uppvuxen i Eslöv, där han fortfarande bor med fru, tre barn och boxerhunden Otto.
  • Masterexamen från Lunds universitet med inriktning mot finansiering, marknadsföring och management. Har arbetat på Sparbanken Skåne och dessförinnan Sparbanken Öresund/Sparbanken Finn sedan 2005.
  • Tycker om idrott, framförallt fotboll, och är delaktig som tränare i P-09 i Eslöv BK. Spelar själv golf och joggar på kvällarna. 
  • Kopplar också gärna av med ett litet byggprojekt på hemmaplan och gillar att bada i havet på somrarna.