Sparbanken Skåne och bankens tre ägarstiftelser förlänger samarbetet med Handbollslandslaget och organisationen Svensk Handboll, genom att teckna nytt avtal som sträcker sig tre år fram i tiden. Det övergripande syftet är att tillgängliggöra sporten för fler och att bidra till handbollens utveckling, såväl nationellt som regionalt och lokalt.

Engagemanget gäller både dam- och herrsidan, med ett utökat fokus på parahandboll. Sparbanken Skåne kommer bland annat att exponeras på matchdräkter och i arenor vid landskamper.

Svensk handboll är mitt inne i arbetet med att bygga upp ett så kallat representationslag inom klasserna Rullstolshandboll och Gående handboll. Idag är det ett tjugotal föreningar i landet som har kontinuerlig verksamhet inom parahandboll. Målet är att under 2020 etablera det nya representationslaget som därefter ska formas till ett landslag.

Stefan Lövgren, VD på Svenska Handbollslandslaget AB, ser ett samarbete med många vinnare.

- Detta utvecklar sporten ytterligare. Banken gör en viktig insats och med detta stöd i ryggen kan vi fortsätta förnya vår verksamhet, bland annat hoppas vi att på allvar kunna slå igenom med parahandboll i landet. Tillsammans tar vi handbollen in i framtiden, säger Stefan Lövgren.

Marcus Nilsson, Marknads & Försäljningschef på Sparbanken Skåne, har följt handbollen i Skåne under lång tid.

- Handboll är inte bara en sport med fart och spänning, utan det är också en av de mest jämställda sporterna. Vi märker att intresset ökar, både bland aktiva och bland supportrar. Detta gäller inte minst här i Skåne där handbollen blivit något av en landskapssport, säger Marcus Nilsson.
I korthet handlar samarbetet om:

  • Att göra sporten tillgänglig för barn och ungdomar som normalt inte har tillträde
  • Att bidra till fortsatt satsning på handboll och landskamper i Skåne
  • Att utveckla breda satsningar kring handboll för alla på jämställda villkor
  • Att skapa utvecklingsmöjligheter för klubbarna i Skåne genom att dra nytta av landslagskompetensen som regelbundet befinner sig i regionen