Sparbanken Skåne är sedan 2018 certifierad som en utmärkt arbetsplats av Great Place to Work. I våras listades banken som den sjätte bästa arbetsplatsen i landet och redan 2020 rankades banken som en av de bästa arbetsplatserna i Europa. Nu lyfts verksamheten fram igen och denna gång på plats 36 i den europeiska listningen.

- Att vi uppmärksammas på denna lista är fantastiskt roligt, men det viktigaste är såklart att vi lyckats att bygga en riktigt god företagskultur. Sparbanksidén är vår stora ledstjärna som vi pratar mycket om i det dagliga i hela organisationen, säger HR-chef Maria Stagmo.

När Great Place to Work listar Sveriges och Europas bästa arbetsplatser görs det utifrån globalt testade utvärderingskriterier. Rankningen bygger dels på externa bedömningar av företagens processer och rutiner, men också på undersökningar bland medarbetare och ledning. Det är alltså personalen själv som utvärderat sin arbetsgivare.

Sparbanken Skåne är en modern och stark sparbank med tydliga värderingar kring samhällsansvar, hållbarhet och socialt engagemang. Rötterna går tillbaka till år 1826 och idag har banken verksamhet i 15 skånska kommuner, från Osby i norr till Ystad i söder.

- Vi har höga ambitioner som arbetsgivare. Det innebär bland annat fokus på arbetsmiljön i form av yrkesmässig utveckling, möjlighet till vidareutbildning och omtanke om varandra. Målet är att vara ett företag där medarbetarna trivs så bra att de väljer att stanna länge. Jag är också övertygad om att ett positivt arbetsklimat märks i mötet med våra kunder, säger Maria Stagmo.

Inför årets europalista har 1,4 miljoner medarbetare på över 3 000 arbetsplatser i 37 länder deltagit i undersökningen.

Här läser du mer om listningen från Great Place to Work