Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet
Samhällsengagemang

Bättre Affärer – december 2023

Bättre Affärer kommer med tips och råd, fakta och inspiration till dig som är företagare.

Strukturomvandling och lågkonjunktur pressar ekonomin

Konjunkturläget i Skåne har tydligt försämrats under det senaste halvåret. Det finns tecken på avmattning inom flera områden, men det finns också ljuspunkter som pekar på att Skåne står bättre rustat än på länge för en ekonomisk nedgång. Det visar höstens utgåva av rapporten Skånsk konjunktur från Sparbanken Skåne.

Ny rapport!

Tips inför årsskiftet

Nu närmar vi oss ett nytt år med allt vad det innebär. Här får du tips på vad som är bra att titta extra på inför årsskiftet.

Kvinna med glasögon skriver på en whiteboard

Skånefrö tar hem Sparbanken Skånes Framtidspris

Företaget Skånefrö tilldelas Sparbanken Skånes Framtidspris, en utmärkelse som går till ett skånskt företag som utvecklat sin verksamhet i hållbar riktning och därigenom ökat sin lönsamhet. Priset delades ut på Framtidsdagen i Lund den 23 november. 

Ola Sjödin, VD Soeco Kontorsmöbler, Sven-Olof Bernhoff, VD Skånefrö  och Viktor Ekberg, kommunikationsansvarig Malmberg.
Two colleagues planning in front of a computerr+

Nya lagar och regler att ha koll på

Varje nytt år brukar föra med sig lagändringar och nya bestämmelser. Så blir det också det här året. Här listar vi några av de förändringar som kan beröra dig.

Minska ditt resultat och satsa på framtiden

Kommer du att göra ett bra resultat i år? Då har du ett angenämt problem att lösa: Hur ska du hantera överskottet? Ett bra sätt kan vara att ge ditt pensionssparande en extra skjuts. Passa på – bädda för en tryggare framtid när det är som enklast.

Man in office holding glasses
Children practice judo.

Nu investerar vi 15 miljoner extra i skånskt föreningsliv

Hög inflation och försämrat konjunkturläge riskerar att vingklippa det ideella föreningslivet. Sparbanken Skåne, en av Skånes största föreningssponsorer, går nu in med ett extra föreningsstöd i höst för att underlätta för de lokala barn- och ungdomsföreningarna. 500 föreningar runt om i Skåne får del av det extra stödet, totalt omfattande 15 miljoner kronor.

Aktuellt

Årsbeskeden kommer i internetbanken

Bokföringsavin, med de avgifter företaget har betalat för olika banktjänster, engagemangsbesked och andra årsbesked distribueras digitalt och kommer att finnas i internetbanken från januari och februari 2024.

Lundabaserat forskningsnätverk inom fysisk aktivitet fick pris

Det nya tvärvetenskapliga forskningsnätverket CoPARLU samlar experter vid Lunds universitet för att få en helhetsbild av hur aktivitet påverkar folkhälsan och samhället i stort. De tilldelas Sparbanken Skånes Forskningspris för 2023.

Sex innovativa Lundaidéer prisade

Sex av de mest innovativa idéerna och projekten som just nu finns inom Lunds universitet har prisats med Lunds universitets och Sparbanken Skånes Pris för Framtidens innovationer.

Intresserad av räntan?

Swedbank gör regelbundet analyser av svensk och internationell ekonomi. De handlar om räntor, konjunkturer, hållbarhet, valutor och mycket annat. Allt finns samlat här. Varsågod att ta för dig.

Håll koll på löneutbetalningen i december

Vill du att lönerna till de anställda ska betalas ut före jul, senast fredagen den 22 december? Då behöver du vara ute i god tid. Här hittar du datumen då filer och godkännande måste vara banken tillhanda för att utbetalningarna ska fungera.

Tidigare nummer

Vill du läsa fler artiklar med inspiration och tips? Här hittar du alla tidigare nummer av Bättre Affärer.