Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Räntor, priser och kurser
Händelser i livet
Samhällsengagemang

Vi investerar i framtiden!

En stor del av vårt överskott investerar vi varje år i projekt och initiativ som gör skillnad. Vi är stolta över vår sparbankstradition som gör det möjligt för oss att bidra till samhällsnytta och saker som gör att skåningar mår bra. Som kund i Sparbanken Skåne är du med och bygger en bättre framtid och ett bättre Skåne. Ja, det är att vara bank på skånska. 

Runners

Projekt och initiativ

De senaste åren har vi investerat i flera tusen projekt, verksamheter och initiativ runt om i Skåne. Vi stöttar allt mellan himmel och jord så länge det gör nytta och ökar livskvaliteten för skåningarna. 

Arkeologiskolan

Utbildning och skolprojekt

Att ständigt lära sig nya saker är nyckeln till personlig utveckling och en investering i framtiden. Satsningar inom lärande och friskvård, framförallt för barn och ungdomar, ligger oss därför extra varmt om hjärtat.

Two kids walking to soccer practice

Sök bidrag och stipendier

Vi stödjer bland annat genom stipendier och bidrag till föreningslivet inom idrott, utbildning och kultur. Vill du ansöka så gör du det direkt hos någon av våra ägarstiftelser i mars och september varje år.

Stiftelsernas verksamhetsområde

Mer om våra ägarstiftelser

Vår verksamhet bygger på en 200-årig idé om att bankens överskott ska användas till att åstadkomma en positiv och hållbar samhällsutveckling. Eftersom vi har ett starkt lokalt ägande genom våra tre ägarstiftelser kan en stor del av bankens vinst stanna i Skåne. Det är våra tre ägarstiftelser som förvaltar och fördelar överskottet.