Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet
Samhällsengagemang

Bättre Affärer: Skog och lantbruk – juni 2023

Siduvud för Bättre Affärer Skog och lantbruk - juni 2023

Bättre Affärer Skog och lantbruk kommer med tips och råd, fakta och inspiration till dig som är verksam inom de gröna näringarna.

Ny rapport: Utmanande ekonomiskt läge men ingen kris

Trots konjunkturavmattning och ekonomiska utmaningar för hushåll och företag är Skåne inte i någon kris. En av de viktigaste skillnaderna idag mot såväl finanskrisen 2008 som krisåren i början av 90-talet är att den skånska arbetsmarknaden står fortsatt stark. Det visar vårens utgåva av rapporten Skånsk konjunktur från Sparbanken Skåne.

Vi ses på Borgeby Fältdagar!

Den 28-29 juni är det äntligen dags för den stora lantbruksmässan Borgeby Fältdagar! Vi finns på plats i stortältet med våra företagsrådgivare som är specialister på lantbruksaffären. Hoppas vi ses!

Balar
Par står i en ladugård och tittar på en mobiltelefon

Högsäsong för bedrägerier

Under sommaren ökar antalet bedrägerier kraftigt. Bedragarna utnyttjar det faktum att många är på semester och att sommarvikarier ofta har sämre koll på rutinerna.

Äldre man och hans barnbarn står och jobbar i ett växthus

Viktigt om sommarpersonal

Ska du anställa tillfällig personal i sommar? Här får du tips på vad som är viktigt att tänka på.

Aktuellt!

Sparbanksprojekt förbättrar lokal laddinfrastruktur för elbilar

Åtta kommuner i södra och mellersta Skåne får nu elbilsladdare med närproducerad el från Sparbanken Skånes Solcellspark. Banken sätter i samarbete med Kraftringen upp ett tjugotal publika laddare som tillskott till infrastrukturen för elfordon i Skåne.

Save the date – 23 november!

I höst bjuder vi in till Sparbanken Skånes Framtidsdag på Ideon Gateway i Lund. Med fokus på företagande och hållbarhet tar vi över huset och skapar en dynamisk och inspirerande mötesplats med ett fullspäckat program. Dessutom delar vi ut Sparbanken Skånes Framtidspris.