Hoppa till huvudinnehåll

Skånsk konjunktur

Sparbanken Skåne publicerar två gånger årligen rapporten Skånsk konjunktur. Med detta vill vi bidra till ökad kunskap om ekonomi och utveckling i vår region.

Skånsk konjunktur är en oberoende rapport om det ekonomiska läget i Skåne. Materialet är baserat på ett stort antal statistikkällor och kvalitativa intervjuer. Det belyser den skånska konjunkturutvecklingen utifrån dimensionerna invånare och näringsliv i såväl övergripande perspektiv som ner på delregion- och detaljnivå i samtliga 33 kommuner i Skåne.

Bakom rapporten står Sparbanken Skåne i samarbete med sina ägarstiftelser och Øresundsinstituttet. 

Webbinarie: Våra experter kommenterar vårens Skånsk konjunktur

Möt Sparbanken Skånes specialister som ger en analys av den senaste ekonomiska utvecklingen i Skåne. Här presenterar och diskuterar vi utifrån vår tionde utgåva av den oberoende rapporten Skånsk konjunktur som släpptes 24 maj 2023. Hur påverkas Skåne av konjunkturläget? Vilka är orosmolnen, vilka är ljuspunkterna och hur ska man tänka framöver? Medverkande är bankchef Björn Ovander, privatekonom Anders Hansson och företagsrådgivare Alexandra Bagger. Johan Wessman vd på Øresundsinstituttet leder samtalet.

Tidigare rapporter