Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet
Samhällsengagemang

Bättre Affärer – mars 2023

Siduvud för Bättre Affärer mars 2023

Bättre Affärer kommer med tips och råd, fakta och inspiration till dig som är företagare.

Tips inför årets deklaration

Tisdagen den 2 maj ska du som har enskild firma ha lämnat in deklarationen. Driver du ditt företag i en annan bolagsform är det räkenskapsåret som bestämmer när deklarationsdagen infaller.

Två män står och jobbar vid ett skrivbord

Ta aktieboken på allvar

Att inte ha ordning och reda i aktieboken kan vara förknippat med straffansvar. Det kan dessutom sätta käppar i hjulen både för krediter och framtida företagsaffärer.

Aktuellt

Runners stretching

Har du ett projekt som får skåningar att må bra?

Vi investerar i din förening.

De senaste åren har vi, genom våra ägarstiftelser, investerat i flera tusen projekt, verksamheter och initiativ runt om i Skåne.

Linda Persson.

Är du nästa skånska stjärna?

Nu söker vi årets stipendiat som får möjlighet att gå EFL:s Management & Leadership-program ”Leading Impact”. Nästa skånska stjärna-stipendiet går till en person från ett företag i Sydsverige som står inför en skarp strategisk utmaning och kan spela en viktig roll i regionens utveckling. 

Man som ger blod.

Bli blodgivare med Sparbanken Skåne!

Nu kan du som ny blodgivare i Skåne få möjlighet att välja en ideell förening som banken skänker 1000 kronor till. Rädda liv och stötta föreningslivet på samma gång.

Tips!

Group of people in a purchase of second hand chair

Lär dig mer om bedrägerier på 8 minuter

Häng med på vårt webbinarium, där du lär dig känna igen bedragarnas knep, får veta vilka varningssignaler du ska vara uppmärksam på och hur du skyddar dig. Lägg 8 minuter på din säkerhet.

Two coworkers standing at workbench looking at laptop

Engagemangsbeskeden i internetbanken

Vi skickar automatiskt företagets engagemangsbesked till internetbanken i samband med ert bokslutsdatum. Du hittar dokumentet under Årsbesked och kontrolluppgifter. Det sparas i internetbanken i 18 månader.