Hoppa till textinnehållet
Hand formar ett hjärta.

Vi hjärtar Skåne

Sparbanken Skåne, tillsammans med sina ägarstiftelser, delar återigen ut hjärtstartare till ideella föreningar i bankens verksamhetsområde. En hjärtstartare kan vara skillnaden mellan liv och död vid ett hjärtstopp och vi vill att fler har tillgång till dem. För vi hjärtar Skåne.

Projektet startades i banken under 2019 och sedan starten har vi delat ut 74 st hjärtstartare till föreningar. Vi vill öka antalet hjärtstarare så att fler har dem nära till hands. Då kan fler hjärtan fortsätta slå och tillsammans räddar vi liv. 

Ansökan är stängd

Sista dagen att ansöka om hjärtstartare för föreningar i Sparbanken Skånes verksamhetsområde* var den 30 september 2022. 

Hur funkar det?

  • Ideella föreningar i bankens verksamhetsområde kan ansöka om en hjärtstartare, med möjlighet till värmeskåp vid utomhusförvaring. När du ansöker om värmeskåp står föreningen själv för kostnaden för uppsättning och installation av el samt driften.
  • Föreningen som tilldelas hjärtstarare får också en HLR-utbildning för max 20 personer.
  • Ansökningsperioden är 1-30 september 2022.
  • Totalt delas 30 st hjärtstartare ut den 8 december 2022.

Välkommen med dina frågor till marknad@sparbankenskane.se

* Projektet Vi hjärtar Skåne riktar sig till föreningar i Eslöv, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Kävlinge, Lund, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Staffanstorp, Svalöv, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge kommun.