Hoppa till textinnehållet
Hand formar ett hjärta.

Vi hjärtar Skåne

Sparbanken Skåne, tillsammans med sina ägarstiftelser, delar återigen ut hjärtstartare till ideella föreningar i bankens verksamhetsområde. En hjärtstartare kan vara skillnaden mellan liv och död vid ett hjärtstopp och vi vill att fler har tillgång till dem. För vi hjärtar Skåne.

Projektet startades i banken under 2019 och sedan starten har vi delat ut över 100 st hjärtstartare till föreningar. Vi vill öka antalet hjärtstarare så att fler har dem nära till hands. Då kan fler hjärtan fortsätta slå och tillsammans räddar vi liv. 

Föreningar som får hjärtstartare 2022

  • Här är alla föreningar som får hjärtstartare och en HLR-utbildning för max 20 personer. 

Hur funkar det?

  • Ideella föreningar i bankens verksamhetsområde kan under en tidsbegränsad period ansöka om en hjärtstartare, med möjlighet till värmeskåp vid utomhusförvaring. När du ansöker om värmeskåp står föreningen själv för kostnaden för uppsättning och installation av el samt driften.
  • Föreningen som tilldelas hjärtstarare får också en HLR-utbildning för max 20 personer.
  • Ansökningsperioden är stängd.

Välkommen med dina frågor till marknad@sparbankenskane.se

* Projektet Vi hjärtar Skåne riktar sig till föreningar i Eslöv, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Kävlinge, Lund, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Staffanstorp, Svalöv, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge kommun.