Hoppa till textinnehållet
Children blowing soap bubbles.

Positiva projekt

Positiva projekt skapar möjlighet till en extra dimension av lärande och gemenskap i grundskolan. Genom Positiva projekt kan skolan få hjälp med finansiering av aktiviteter utanför ordinarie verksamhet som innebär något positivt och utvecklande för eleverna, i en vardag som ofta präglas av krav och stress.

  • Ett positivt projekt kan till exempel handla om att svetsa samman klassen i ett teater- eller litteraturprojekt, arbeta mot mobbing eller kanske till och med åka iväg för att göra något kul tillsammans. Positiva projekt ska innebära något positivt och utvecklande för eleverna.

    Projektet ska ha som klart och tydligt mål att främja en positiv livsstil i någon form, exempelvis antimobbing, ökad gemenskap, hälsa eller motion. Bidrag lämnas inte till aktiviteter som normalt sett ingår i grundskoleverksamheten. Utlandsresor eller resor som kan betecknas som klassresor prioriteras heller inte.

  • Erbjudandet om att ansöka om medel till Positiva projekt riktar sig till grundskolor i Sparbanken Skånes verksamhetsområde – Hässleholm, Eslöv, Hörby, Höör, Kristianstad, Kävlinge, Lund, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Staffanstorp, Svalöv, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge.

  • Vi beviljar bidrag upp till maximalt 25 000 kronor. 

  • Medel söks inför kommande läsår, 2020-2021, direkt hos sparbanksstiftelserna. Ansökningsperioden sträcker sig mellan 15 augusti och 15 september.

  • Bakom satsningen står Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, Sparbanksstiftelsen Finn och Sparbanksstiftelsen 1826.