Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Räntor, priser och kurser
Händelser i livet
Samhällsengagemang

Sparbanken Skånes Kulturstipendier 2024

Ansök 1 – 30 april!

Sparbanken Skånes Kulturstipendier tillhör de större stipendierna nationellt inom sina kategorier och kan sökas av dig som påbörjat ett professionellt yrkesliv inom musik, film eller musikteater – och som har anknytning till Skåne.

Symboler teatermask, gitarr och filmklappa.

Stipendierna, om vardera 150 000 kronor, delas ut av Sparbanken Skåne. Med start den 1 april kan du som professionell kulturtalang ansöka om ett stipendium i syfte att stödja din konstnärliga utveckling. Viktigt är att du har en tydlig anknytning till Skåne i någon form.

Genom utdelningen vill Sparbanken Skåne bidra till att göra det möjligt för unga professionella i början av sin karriär att fördjupa sig ytterligare inom sitt kulturella gebit. Kulturstipendierna är relativt nyintroducerade och delas i år ut för tredje gången.

Ansökningsperioden är öppen mellan 1 - 30 april och stipendieutdelningen sker under högtidliga former den 28 september i Ystad.

Ansök här!

Ansökan ska innehålla en motivering för stipendiet och hur det ska användas för att stödja den fortsatta karriären. Karriärplan, CV, budget samt uppgifter om önskad mentor och/eller vidareutbildning ska bifogas.

Så här går det till

Möt några av kulturstipendiaterna från 2023

I samarbete med

Logotype Malmö Opera
Logotyp för Film i Skåne