Sparbanken Skåne är sedan 2018 certifierad som en utmärkt arbetsplats av Great Place to Work. I våras listades banken som den femte bästa arbetsplatsen i Sverige Nu lyfts verksamheten fram ännu en gång och då på plats 5 i den europeiska listningen för stora företag. Totalt listar man 25 små, 50 medelstora, 50 stora (där Sparbanken Skåne deltar) och 25 multinationella företag.

- Att vi uppmärksammas på detta sätt är fantastiskt roligt, men det viktigaste är att vi lyckats att bygga en riktigt god företagskultur som håller över tid. Sparbanksidén är vår stora ledstjärna som vi pratar mycket om i det dagliga. Sedan är jag övertygad om att ett gott arbetsklimat också märks i mötet med våra kunder vilket är det som betyder allra mest för oss, säger HR-chef Maria Stagmo.

När Great Place to Work listar Sveriges och Europas bästa arbetsplatser görs det utifrån globalt testade utvärderingskriterier. Rankningen bygger dels på externa bedömningar av företagens processer och rutiner, men också på undersökningar bland medarbetare och ledning. Det är alltså personalen själv som utvärderat sin arbetsgivare.

Sparbanken Skåne är en modern och stark sparbank med tydliga värderingar kring hållbarhet, samhällsansvar och socialt engagemang. Rötterna går tillbaka till år 1826 och idag har banken verksamhet i 15 skånska kommuner, från Osby i norr till Ystad i söder.

- Vi har höga ambitioner som arbetsgivare. Det innebär bland annat fokus på arbetsmiljön i form av yrkesmässig utveckling, möjlighet till vidareutbildning och omtanke om varandra. Målet är att vara ett företag där medarbetarna trivs så bra att de väljer att stanna länge, säger Maria Stagmo.

Inför årets europalista har 1 miljoner medarbetare på över 3 000 arbetsplatser i 21 länder deltagit i undersökningen.

Här läser du mer om listningen från Great Place to Work