Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Magnus Arnell LTH
Magnus Arnell vid Lunds Tekniska Högskola tilldelas Färs & Frostas Forskningspris.

Forskningspris till LTH

2017-05-22

Sparbanksstiftelsen Färs & Frostas Forskningspris vid Lunds Tekniska Högskola tilldelas Magnus Arnell för en avhandling på det miljötekniska området. Priset på 100.000 kr delades ut på LTH:s examenshögtid i maj.

I sin avhandling har Magnus Arnell utvecklat ett modellverktyg för att utvärdera hållbarheten i avloppsreningsprocesser. Modellen tar inte bara hänsyn till traditionella variabler som driftskostnader och vattenkvalitet utan även beräkningar av växthusgasutsläpp, energiförbrukning och energiåtervinning.

Vid examenshögtiden delades även två priser på 25.000 kr vardera ut till studenter för framstående examensarbeten. Dessa tilldelades Ida Mexnell och Vilhelm Sjölund.

Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta är en av Sparbanken Skånes ägare. Stiftelsen erhåller vinstutdelning från banken och ser till att pengarna återinvesteras i det lokala samhället.

Tidigare under våren har Färs & Frostas Forskningspris vid Ekonomihögskolan presenterats. Det stora priset på 100.000 kr gick för 2017 till Milda Norkute på nationalekonomiska institutionen. Två priser för bästa masteruppsatser gick till Hampus Sporre samt Sofia Frögelius och Sara Lundin.

Stäng Skriv ut