Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

2017 ett framgångsrikt år för banken

2018-01-31

Fjärde kvartalet 2017 innebar fortsatt stärkt ställning för Sparbanken Skåne. För helåret redovisar banken ett resultat exklusive goodwillavskrivningar och före skatt på 676 miljoner kronor, en ökning med 25 procent från föregående år.

2017 var både ett händelserikt och ett mycket framgångsrikt år för Sparbanken Skåne. Räntenettot förbättrades med 11 procent och uppgår för helåret till 863 miljoner kronor. Bakom ligger volymökningar på utlåningssidan samt det strategiska arbetet med att konvertera krediter från externa hypoteksbolag till utlåning i egen balansräkning.

Kvaliteten på kreditportföljen är god, liksom kostnadskontrollen i banken.

– Vi kan se tillbaka på ett mycket positivt år. Flera viktiga milstolpar nåddes under 2017 och idag är vi en av landets absolut tryggaste banker, säger Sparbanken Skånes VD Bo Bengtsson.

Här hittar du bokslutskommunikén för 2017 i sin helhet

Stäng Skriv ut