Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Stark inledning på året

2018-04-25

2018 har inletts starkt för Sparbanken Skåne. Räntenettot utvecklas väl och kostnadskontrollen är god. Tillsammans med ägarstiftelserna har har banken gjort verklig skillnad på flera håll i verksamhetsområdet. Det framgår av delårsrapporten för första kvartalet. 

Den underliggande intjäningen i Sparbanken Skåne utvecklas i positiv riktning. Samtidigt har nya regler och direktiv som införts under perioden medfört att direkta jämförelser bakåt i tiden försvårats för kreditförluster och affärsvolym.

– Framstegen i banken fortsätter. Under första kvartalet har vi haft en stabil tillväxt i utlåningsvolymerna. Räntenettot utvecklas i linje med förväntan och stärktes sex procent jämfört med samma tid ifjol. Vi är nöjda med periodens resultat, säger VD Bo Bengtsson.

Här tar du del av delårsrapporten i sin helhet

Stäng Skriv ut