Hoppa till huvudinnehåll

Projekt och initiativ

De senaste åren har våra ägarstiftelser investerat i flera tusen projekt,verksamheter och initiativ runt om i Skåne. Vi stöttar allt mellan himmel och jord så länge det gör nytta och ökar livskvaliteten för skåningarna. Vad brinner du för?

Runners
Children practice judo.

Vi investerar 15 miljoner extra i skånskt föreningsliv

500 föreningar i Skåne får hösten 2023 ta del av ett extra Föreningsstöd, totalt omfattande 15 miljoner kronor. Föreningsstödet är en extra insats för barn- och ungdomsverksamheten i det ideella föreningslivet.

Man som ger blod.

Bli blodgivare du också!

Det behövs fler som ger blod i Skåne! Därför tar Sparbanken Skåne initiativ för att få fler att bli blodgivare. Du som blir ny blodgivare få möjlighet att välja en ideell förening som banken ska skänka 1 000 kronor till.

Two kids walking to soccer practice

Vi hyllar idrottsledare

Sparbanksstiftelserna i Skåne vill tillsammans med RF-SISU Skåne uppmärksamma alla idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Vi gör det genom att dela ut 250 stipendier och hylla de ideellt arbetande idrottsledarna.

Hand formar ett hjärta.

Vi hjärtar Skåne

Sparbanken Skåne delar ut hjärtstartare till ideella föreningar i bankens verksamhetsområde för att göra Skåne tryggare. Vi vill att fler ska ha tillgång till hjälpmedlet eftersom det kan vara skillnaden mellan liv och död vid ett plötsligt hjärtstopp. För vi hjärtar Skåne.

Kvinna med gitarr.

Sparbanken Skånes Kulturstipendier 2023

Sparbanken Skånes Kulturstipendier kan sökas av talanger med en tydlig anknytning till Skåne i syfte att stödja konstnärlig utveckling.