Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Räntor, priser och kurser
Händelser i livet
Samhällsengagemang

Skånes Idrottsledarstipendier

Det finns massor av barn- och ungdomsledare inom den skånska idrottsrörelsen som gör ett fantastiskt arbete. Sparbanksstiftelserna i Skåne* vill tillsammans med RF-SISU Skåne hylla de ideellt arbetande idrottsledarna inom barn- och ungdomsidrotten i regionen genom att dela ut 250 stipendier.

Two kids walking to soccer practice

Om Skånes Idrottsledarstipendier

Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige är någon gång under sin uppväxt med i en idrottsförening. Ledarna har därmed en stor betydelse, inte bara för enskilda individer, utan också för samhällets utveckling i stort.

Skånes Idrottsledarstipendier är ett initiativ för att belöna och stödja idrottsledare som gjort betydande insatser för sin förening. Stipendierna ska främja utvecklingen av duktiga idrottsledare och därigenom stärka hela idrottsrörelsen i regionen.

  • Stipendiaten får 10 000 kr för sina goda ledarinsatser och pengarna går till den enskilde ledaren.

Nominering 15 januari - 25 februari 2024

Samtliga RF-anslutna idrottsföreningar i Skåne hade 15 januari - 25 februari 2024 möjlighet att nominera fyra ledare till Skånes Idrottsledarstipendier under förutsättning att alla ledarna inte är av samma kön. Nominering skedde på skanesidrottsledare.se 

Vi vill speciellt uppmuntra de yngre ledarna (13-25 år), vilket ni gärna får ha i åtanke när föreningen föreslår kandidater. Men alla ledare, som är engagerade och genom sitt ledarskap har skapat en trygg, lustfylld och välkomnande miljö för barn och ungdomar i linje med någon av idrottens fem utvecklingsresor inom Strategi 2025, är såklart välkomna att nomineras.

Utdelning

Stipendiater och föreningar blir kontaktade under våren 2024 när utdelningen ska ske. 

Frågor och svar

Mer information finns på skanesidrottsledare.se

Mina Westesson

Stipendiater från 2023

Under 2023 delades 250 Skånes Idrottsledarstipendier ut. Här är några av 2023 års idrottsledarstipendiater.